ТЕМА

Київ залишать дез політики

05 сентября 2007 | 13:26

У столиці розпочався демонтаж агітаційних наметів



В Києві розпочалася ліквідація агітаційних наметів політичних партій. На майдані Незалежності та на Хрещатику спеціальні служби з благоустрою Печерського та Шевченківського районів столиці демонтували агітпалатки усіх політичних сил без виключення. Ліквідація наметів відбувалася згідно із забороною Леоніда Черновецького розміщувати на вулицях столиці агітаційні намети. Заява столичного мера була мотивована тим, що палатки створюють безлад на вулицях міста, а також завалюють Київ сміттям, яке лишають після себе їхні мешканці, які приїжджають з усієї України. «Я категорично забороняю розміщення у Києві агітаційних наметів всіх без винятку політичних сил незалежно від їхньої політичної орієнтації. Я не дозволю перетворити наше рідне місто на місце побоїща політичних супротивників», – наголосив минулої суботи пан Черновецький.

 

За словами начальника Головного управління внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації Віктора Гончарука, усі ці намети підлягали демонтажу ще й тому, що різні політичні сили проводили свої передвиборні заходи у Києві, ігноруючи статтю 39 Конституції України, за якою політичні партії, що планують розпочати агітацію у певному населеному пункті, мають попередити про це місцеві органи влади.

 

Представники політичних партій відреагували одразу. Київський штаб Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» був різким у висловлюваннях. Його представники опублікували офіційну заяву, в якій попередили Леоніда Черновецького про можливу кримінальну відповідальність за нібито порушення виборчого законодавства. А керівник столичного штабу НУНС Олена Ледовських заявила, що Блок може дійти до суду. «Блок готовий відстоювати у суді своє право опозиційної політичної сили на ведення передвиборної агітації у рамках дійсного законодавства», – підкреслила пані Ледовських.

 

Київський міський осередок Партії регіонів також категорично виступив проти ініціативи мера. «Подібну заяву Черновецького ми розцінюємо як наругу над демократичними цінностями, більше того, це суперечить діючому законодавству, зокрема, виборчому», – заявив голова Київського міського осередку ПР Василь Горбаль. Він наголосив, що агітаційна діяльність є невід'ємним елементом будь-якої виборчої кампанії, і кожна партія має право проводити агітацію, у тому числі й за допомогою агітаційних наметів. «Ми засуджуємо дії Леоніда Черновецького і вимагаємо припинити цей «бєспрєдєл». Якщо київський мер не змінить своєї думки, намети Партії регіонів займуть місця під КМДА», – підкреслив лідер київських регіоналів.

Проте вчора, після початку демонтажу палаток, представники Партії регіонів визнали право київської влади вимагати від політичних партій дотримання норм законодавства. «Все має відбуватися у рамках закону», – заявила сьогодні представник ПР Ганна Герман. У Києві, за її словами, хазяїном є Леонід Черновецький, тому, якщо він вирішив, що намети заважатимуть киянам, то він звичайно ж може їх прибрати.

 

Згодні з нею і представники Соціалістичної партії.

 

Радикально настроєні політичні сили усе ж таки визнали свою помилку і, врешті-решт, вирішили піаритися у законний спосіб. Учора ввечері Віктор Гончарук повідомив «Вечірці», що чотири партії й організації вже подали до КМДА заявки на розміщення агітаційних наметів на території міста у вересні. Серед них – Київський штаб виборчого блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», Союз молоді регіонів України та «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина». Але заявки на агітацію було подано з численними порушеннями, у багатьох не було вказано точні адреси. Тож, як наголосив пан Гончарук, якщо агітаційні намети будуть заважати проходу пішоходів або перебуватимуть в зоні інженерних мереж, то комунальним службам, що забезпечують благоустрій у місті, все ж таки доведеться їх демонтувати.

 

 

Марина Ситник, Вечірній Київ


комментарии [1]

07.09.2007 14:55     Антон 1280 Черновецкому следует помнить,что возможность агитировать в палатках-заработок народа.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

21 сентября 2010 г. Акция сексуальных меньшинств, направленная против мэра Москвы Юрия Лужкова, на Тверской площади. Гей-активисты приковали себя наручниками к ограждению, успев выкрикнуть: "Лужков, гомик, с днем рождения!" Вскоре всех задержали. Против геев выпустили бойцов женского спецназа. Фото: Drugoj Read more: http://www.svobodanews.ru/content/article/2164213.html#ixzz10HozHf3S Under Creative Commons License: Attribution

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: