ТЕМА

Ющенко порівняв Рудьковського з партизанським ватажком

05 сентября 2007 | 16:52

Президент очікує, що рішення РНБО про відсторонення від виконання обовязків міністра транспорту та міністра з питань надзвичайних ситуацій буде виконано


Президент України Віктор Ющенко наголошує, що рішення Ради національної безпеки і оборони України про відсторонення від виконання обов’язків міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського та міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича було прийнято виключно на правовій основі. Про це Глава держави сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам у місті Гайсин на Вінниччині. «Рішення РНБО прийняте. Це є виключна компетенція цього конституційного органу в даному питанні», – наголосив В. Ющенко, підкресливши, що йдеться про питання національної безпеки.

Рішення РБНО, наголосив Глава держави, жодним чином не є політичним. «Воно є безумовно правове і базується на Конституції та законі про відповідні інституції», – підкреслив Президент.

«Я б радив усім, хто залучений до врегулювання цього питання, керуватися не політичними емоціями. Нам потрібно, щоб у нас були міністри, які можуть виконувати певні функції», – підкреслив Віктор Ющенко. Він також додав, що учора відповідне рішення РНБО було прийняте «практично одноголосно». Президент очікує від Прем’єр-міністра виконання цього рішення: «Я наполягаю, щоб Прем’єр-міністр зробив державницькі кроки у тому, щоб усунути ці проблеми, які є очевидними».

Глава держави також наголосив, що ще на попередньому засіданні Радбезу просив В. Януковича дати оцінку зокрема роботі Н. Шуфрича, але цього не було зроблено. «Тому що зрозуміло, для Прем’єра це ахіллесова п’ята – зробити щось у докір своєму політичному партнеру. Це катастрофа для коаліції», – сказав Глава держави.

«Як Президент, я не розумію, чому Прем’єр-міністр займає таку безпринципну позицію стосовно людей, які не можуть виконувати державну місію як міністри», – також зауважив він.

Даючи оцінку діяльності вищезгаданих міністрів, В. Ющенко висловив думку, що «міністр з надзвичайних ситуацій – це проблема для країни». «Його просто немає. Це шоумен», – додав Президент. Глава держави вважає, що після ситуації із пожежами, яку Н. Шуфрич допустив на Херсонщині, він мав би просити у нації пробачення. Віктор Ющенко підкреслив, що це мала б зробити кожна порядна людина.

Говорячи про роботу М. Рудьковського, Президент зауважив, що статистика залізничних аварій починаючи з 2 квітня цього року виглядає як «зведення інформбюро з фронтів». «Ковпак свого часу стільки не відправляв потягів під відкіс. Тільки цей міністр. Він просто не придатний до цієї справи», – наголосив Президент. Глава держави підкреслює, що ця ситуація має бути змінена.

Прес-сужба президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: