ТЕМА

Ющенко взявся повернути державі нерухомість в центрі Києва

07 сентября 2007 | 17:46

Уряд має повернути в державну власність будівлю Республіканського виставочного павільйону Віктор Ющенко


Президент України Віктор Ющенко звернувся до прем’єр-міністра В. Януковича з листом, в якому запропонував вирішити питання передачі будівлі Республіканського виставочного павільйону Національному художньому музею України. У своєму листі Глава держави відзначає, що реконструкція, реставрація та розширення площ Національного художнього музею є «одним із пріоритетних напрямів стабільного розвитку музейної справи в Україні».

Президент нагадує, що у 1986 році на замовлення Дирекції художніх виставок у Києві по вул. Інститутській, 3 було розпочато реконструкцію Республіканського виставочного павільйону. Згодом, у 1999 році, через відсутність фінансування робіт розпорядженням Кабміну будівлю, для створення Національного молодіжного центру, передали територіальній громаді Києва. Проте з того часу КМДА будівництво центру практично не здійснює, внаслідок чого конструкції об’єкта руйнуються, що створює загрозу для людей.

«Зважаючи на те, що роботи зі спорудження згаданого об'єкта не ведуться, а Національний художній музей має гостру потребу в додаткових приміщеннях, прошу терміново розглянути на засіданні уряду питання про повернення у державну власність зазначеної будівлі та завершення її реконструкції», – йдеться в листі Глави держави.
Прес-служба президента


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Австралийский пожарный Дэвид Три из городка Mirboo North делится водой с испуганным и раненым коалой в зоне, где тушат загоревшийся лес. Пожары на юге Австралии привели к гибели 181 человека, пишет New York Times со ссылкой на данные австралийской полиции.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: