ТЕМА

Ющенко не дає Януковичу звільнити заступника міноборони

28 сентября 2007 | 13:56

Коментар заступника Глави Секретаріату Президента України Ігоря Пукшина щодо зупинення дії розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.09.07№ 762-р «Про звільнення В.І. Терещенка з посади заступника Міністра оборони України»




Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року № 762-р звільнено заступника Міністра оборони України.

Неприпустимим є те, що таке рішення стосовно одного з керівників Міноборони, на яке Законом  «Про оборону України» покладено забезпечення проведення в життя державної політики у сфері оборони, прийнято без погодження з Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Кабміну має бути відомо, що відповідно до Конституції України саме Глава держави здійснює керівництво у сфері національної безпеки і оборони.

Уряд у черговий раз порушує встановлені вимоги нормативно-правових актів, якими визначено процедуру звільнення та призначення посадових осіб військових формувань та правоохоронних органів. Такий стан справ не може вважатися прийнятним.

Президент України виступає за те, щоб керівні державні органи у межах своїх повноважень здійснювали відповідні організаційно-кадрові зміні, але свої рішення і дії вони повинні звіряти виключно з вимогами чинного законодавства.

Довідково: 28 вересня ц.р. Президент України Віктор Ющенко підписав Указ «Про зупинення дії розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року № 762-р».



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: