ТЕМА

Цушко залишив МВС. Текст його звернення

30 сентября 2007 | 22:11

Василь Цушко написав заяву про звільнення. Вона була розповсюдженя у пів на десяту вечора 30 вересня. Дехто вважає, що він вирішив піти за власним бажанням, аби не бути звільненим. Бо стало зрозуміло, що за такими результатами виборів Цушку не очолювати МВС (за певними даними крісло його керівника отримає креатура БЮТу). Дехто вбачає в цьому небажання Цушка перетворити міліцію на бойовий загін Партії регіонів під час можливих заворушень через начебто сфальсифіковані вибори (адже ПР очікувала на більше). Ми друкуємо заяву Міністра внутрішніх справ Василя Цушка



                                                   Шановні громадяни!

 

Сьогодні я прийняв рішення про відставку. В п’ятницю стан мого здоров’я різко погіршився. Я розумію, що час, необхідний для лікування та реабілітації вплине на ситуацію в Міністерстві внутрішніх справ.

Мушу констатувати, що отруєння завдало значного удару по моєму здоров’ю, що не дозволяє мені сьогодні з етичних підстав залишатися лише формально на посаді міністра.

 

Моя подальша відсутність в міністерстві не дозволить мені повністю реалізувати всі розпочаті ініціативи: боротьбу з корупцією, очищення міліції від комерційного тягаря, посилення соціального захисту співробітників МВС. На жаль, стан здоров’я не дозволив мені завершити роботу по усіх цих напрямках. Я з гордістю передаю своєму наступнику Міністерство, в якому стало менше корупції, Міністерство, в якому співробітники стали більш соціально захищеними, Міністерство, співробітники якого відчувають вагомість та необхідність їхньої праці саме для держави та громадян.

 

Я не тримаюся за крісло. Я розумію, що ані вибори, ані політичні партії, ані політичні лідери не можуть бути вищими за майбутнє держави та народ. Весь час на посту Міністра внутрішніх справ я працював на Україну та Закон. Я не виконував жодних політичних чи олігархічних замовлень, не проводив політичних чисток, не ламав нікого через коліно. Для мене завжди пріоритетом були, є й будуть Законність, Конституція та Порядок. Я залишаю міліцію, яка вже знає, що можна працювати, не беручи участі в рейдерстві, не закриваючи в СІЗО опозиційних політиків, міліцію, яка знає, що міністр не повинен ховатися за спини підлеглих.

 

Я подаю у відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Я роблю цей крок у момент, коли він вже не буде сприйматися як передвиборча агітація, або як реакція на результат виборів. Бажаю всім політикам пам’ятати, що вони працюють заради України, а не заради задоволення власного егоїзму та посад.

 

Я буду працювати в політиці. Буду працювати, бо бачу різницю між обіцянками політичних лідерів та їхніми вчинками. Буду працювати, бо обіцяв дуже багатьом громадянам України змінювати ситуацію на краще. Працюватиму, бо завжди дотримувався, і буду дотримуватись свого слова.

 

Маю честь,

Василь Цушко



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Новая тюрьма в Канаде

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: