ТЕМА

Cхоже, Україна не збирається платити за російський газ

11 октября 2007 | 17:10


Україна не має жодних державних боргів перед «Газпромом», наголошує О.Шлапак

Перший заступник Глави Секретаріату Президента України – Представник Президента України в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак наголошує, що Україна не має жодних державних боргів перед «Газпромом». Про це він заявив сьогодні, коментуючи заяви російської сторони стосовно боргів України за газ. «Йдеться про борги суб`єктів господарювання. І всі цифри, які сьогодні називаються, і за якими йде велика плутанина, стосуються саме відносин між цими суб’єктами», – зазначив він на брифінгу.

Олександр Шлапак наголосив: «На мою думку, сам час і тональність поширеної заяви говорить про те, що «Газпром» хотів би за цими розрахунками бачити більше, ніж просто проблеми господарюючих суб’єктів. Ми оцінюємо це як певний політичний тиск на Україну в цей складний момент формування нової влади в нашій державі – я маю на увазі парламенту і Кабінету Міністрів, а також як певну підготовку плацдарму для переговорів по формату відносин на 2008 рік стосовно як ціни на газ для України, так і українських послуг для «Газпрому».

Перший заступник Глави Секретаріату Президента зазначив, що Глава держави неодноразово попереджав про ситуацію, яка існує на внутрішньому газовому ринку: «Президент України звертав на це увагу Уряду, Міністерства палива і енергетики, НАК «Нафтогаз» у своєму Указі». За словами О. Шлапака, виконання відповідного Указу Президента істотно покращило б цю ситуацію. «Чому ці пропозиції не реалізовуються урядом – це вже справа політичної відповідальності», – додав Олександр Шлапак.

Він висловив переконання, що майбутній уряд дослухається до пропозицій Глави держави.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Просто вид из окна

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: