ТЕМА

Ющенко поїхав в Лісабон проситися в Європу

21 октября 2007 | 09:20

Президент бере участь у Саміті ЄНП


Президент України Віктор Ющенко бере участь у Саміті Європейської народної партії, який проходить у Лісабоні.

Планується, що під час Саміту Глава Української держави проведе двосторонні зустрічі з Канцлером ФРН Ангелою Меркель, Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу, Президентом ПАРЄ Рене Ван дер Лінденом та Президентом Європейського Парламенту Гансом-Гертом Поттерінгом.

Президент України має намір закликати лідерів ЄНП об’єднати зусилля, щоб трансформувати положення резолюції Європарламенту на підтримку євроінтеграційної мети нашої держави у нову угоду між Україною і ЄС. «Україна не вимагає негайного членства в ЄС. Ми виходимо з необхідності розвитку наших відносин на засадах відкритості Євросоюзу для України як європейської держави. Закріплення такого принципу – це підхід стратегічної взаємної вигоди. Для України він буде додатковим стимулом реформ і утвердження демократії», – зазначає Віктор Ющенко.

Питання, які передбачається порушити під час Саміту, співпадають з питаннями, що будуть розглянуті на засіданні Європейської Ради. Зокрема, це ухвалення Договору Реформ, який надає можливості подальшого розвитку і розширення Європейського Союзу.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

11 августа. Киев. На пресс-конференции министра Юрия Луценко біло тесно от журналистов и микрофонов. Главный мессадж Луценко: в Кабмине под предводительством Януковича ему "будет работать неприятно", но он останется, "чтобы продолжить борьбу". Пресса, кажется, такой выбор одобрила.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: