ТЕМА

Ющенко визнав, що його укази та вказівки не виконуються ніким

29 ноября 2007 | 11:41 , Прес-служба Президента

Відбулося чергове засідання колегії Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України


28 листопада 2007 року під головуванням Радника Президента України Миколи Жулинського відбулося чергове засідання колегії Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України.

Керівники експертних комісій Національної ради проаналізували стан виконання Указів Президента України, ініційованих Національною радою. Зокрема, було висловлено занепокоєння з приводу невиконання Указів Президента України «Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні» від 21.03.06 (№ 243) та «Про проведення в Україні у 2007 році Року української книги» від 15.12.06 (№ 1088). Переважну більшість доручень Кабінетові Міністрів України, які передбачені цими указами, не виконано.

Більше того, у Рік книги в державі, а надто в столиці, спостерігається загрозлива тенденція до закриття книгарень і видавництв. Національна рада неодноразово висловлювала свою крайню стурбованість щодо цих негативних явищ і вимогу до збереження за книгарнями і видавництвами їхніх приміщень. Завдяки втручанню Президента України та Національної ради вдалося зберегти книгарню «Знання» на Хрещатику. Разом з тим нависла загроза над видавництвом «Дніпро», «Обереги», закрито книгарню «Планета».

Члени колегії Національної ради також підкреслюють, що не виконується і Указ Президента України «Про відзначення 125-річчя від дня народження Кирила Стеценка» від 04.05.2007 № 381.

Як наголосив голова Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України М.Жулинський, на засіданні колегії було висловлено крайнє занепокоєння з приводу ігнорування Кабінетом Міністрів України Дорожньої карти до загальнодержавної програми розвитку культури і духовності, розробленої Національною радою. Ухвалено також рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до законодавства щодо державних закупівель на тендерній основі, що стосується закупівель товарів та послуг у сфері культури.

Колегія Національної ради вирішила ініціювати перед Кабінетом Міністрів України створення окремих центральних органів виконавчої влади у галузі кінематографії, з питань книговидавничої справи, з питань туризму, курортів і рекреації.

Колегія Національної ради розглянула питання про відзначення 100-річчя від дня народження М.Приймаченко, 90-річчя від дня народження О.Гончара, підтримала ініціативу щодо започаткування Всеукраїнського фестивалю мистецтв і духовної культури «Українське Різдво».



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: