ТЕМА

На Донеччині затримані вбивці міліціонера

03 декабря 2007 | 10:30

В Ясинуватському районі 14 листопада цього року було скоєно жорстоке вбивство співробітника транспортної міліції. Наразі троє підозрюваних затримані і дають свідчення.


Убивці міліціонера затримані!


Як розповів начальник сектору карного розшуку Ясинуватського МРВ Сергій Філатов, разом із колегами з ГУМВС області, лінійного управління на Донецькій залізниці та апарату МВС України був  розроблений план оперативно-розшукових заходів з метою встановлення особистості зловмисників. Працювали оперативники  цілодобово і без вихідних. Покладені зусилля дали результат і оперативникам удалося вийти на слід трьох підозрюваних. Ними виявилися троє чоловіків 24-х, 27-ми і 48-ми років, один з яких водій маршрутного таксі.

 

За інформацією слідства, того вечора 36-річний міліціонер добирався додому у мікрорайон Донськой. На зупинці Щетиніна він сів у маршрутне таксі, у якій перебували 24-річний водій та його товариш. Ті відповіли, що автобус за маршрутом не йде та в грубій формі намагалися висадити чоловіка із громадського транспорту. У цей момент з'явився їхній третій товариш, 48-річний чоловік, який перебував у нетверезому стані. Трійка почала виганяти пасажира із салону. Виник конфлікт. У голову приятелів прийшла думка про те, що треба провчити нав'язливого чоловіка. Автобус рушив з місця і помчався темними вулицями, але зовсім не убік Донського. Проїхали Ясинуватський пост ДАІ і направилися до одного з сіл. Нарешті машина зупинилася, чоловіки витягнули пасажира на вулицю і почали жорстоко бити. Зловмисниками опанував звірячий азарт. Терплячи неймовірний біль від знущань, потерпілий прокричав, що є співробітником міліції. Однак це мало зворотний ефект. Найстарший із них одразу запропонував убити міліціонера… Лиходії покинули жертву на узбіччі дороги, після чого з «чистою совістю» відправилися у найближче село за ... цигарками. Назад вони поїхали тією ж дорогою, щоб переконатися, чи лежить там міліціонер чи ні. Той перебував на тому ж місці, де його і залишили.  Зловмисники спалили у посадці службове посвідчення та папку з документами, які забрали у стража порядку, а його мобільний телефон взяв собі один із водіїв. Після таких “пригод” вони відправилися додому.   Наступного дня приятелі зустрілися і бурхливо обговорили події попереднього вечора. Вони були впевнені у тому, що вчинили правильно, провчивши нав'язливого  правоохоронця, а про те, що трапилося, вирішили мовчати…

 

Під час допиту затримані розповідали про скоєний злочин зовсім спокійно, докладно описуючи як знущалися над міліціонером. При цьому було дуже складно в їхній поведінці знайти хоч тінь каяття у вчиненому. Жоден з них раніше судимості не мав, за місцем проживання всі характеризуються позитивно. Що саме спровокувало цих людей лишити життя людину, ґрунтовно пояснити не можуть. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 КК України (навмисне вбивство з обтяжуючими обставинами). Їм загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі. Але навіть такий суворий захід не може повернути 2-річному маляті його тата, та не залікує рани в душі батьків загиблого і вдови.

 

Наталя Мельниченко, ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: