ТЕМА

Капітан харківської міліції - суперборець!

11 декабря 2007 | 09:16

У столиці Чехії Празі з 7 по 11 листопада пройшов 33-й чемпіонат світу по боротьбі самбо. У змаганнях брало участь близько 400 спортсменів з 43 країн світу. Виступаючи у ваговій категорії до 74 кг, капітана міліції Віктора Савінов, викладача Харківського Національного університету внутрішніх справ, виграв п'ять важких сутичок підряд у іранського і японського борців, в 1/4 фіналу у неодноразового призера чемпіонатів світу і Європи білоруса, в півфіналі у 2-кратного чемпіона Європи і 2-кратного переможця Кубка світу росіянина А. Шарова і у фіналі отримав перемогу над монгольським борцем А. Балбоатором (неодноразовим призером чемпіонатів світу і Азіатських ігор).


Вигравши золоту медаль, Савінов став 5-кратним чемпіоном світу по боротьбі самбо. Всього за свою кар'єру Віктор, якому всього лише 31 рік, взяв участь в 12 чемпіонатах світу, завоювавши 5 золотих, 1 срібну і 5 бронзових нагород. А враховуючи, що він ще і 6-ти кратний чемпіон Європи, то за всю історію українського самбо не було більш титулованого борця, ніж динамівець Віктор Савінов.

 

Цей золотий фініш підвів межу під блискучими виступами Віктора у всіх змаганнях 2007 роки, в яких він брав участь: чемпіонат Європи, Болгарія, р. Правец – 1-е місце; 1-і Європейські ігри, м. Київ – 1-е місце; етап Кубка світу, м. Москва – 1-е місце; етап Кубка світу, м. Владивосток – 1-е місце; загальний залік Кубка світу 2007 роки – 1-е місце; чемпіонат світу, м. Прага – 1-е місце.

 

У командному заліку серед чоловічих збірних команд на цьому чемпіонаті світу скарбничка збірної України була поповнена ще двома срібними нагородами. Їх завоювали представники Кримської АР Андрій Каштанів і Кирило Воловік. У результаті збірна України зайняла 4-е місце. Першими стали борці Білорусії, друге місце зайняла Росія і на третьому місці – Грузія.

 

Величезна заслуга в успішних виступах Віктора Савінова на цих змаганнях належить дуету заслужених тренерів України Олександру Нечитайло і Олексію Савінову, що зуміли підготувати спортсмена до основних стартів сезону, а також керівництва Харківського Національного університету внутрішніх справ, що створило можливості для повноцінних тренувань спортсмена.  Побажаємо нашому видатному борцю ще багатьох блискучих перемог, у тому числі і підкорення олімпійських вершин.

 

ЦЗГ ГУМВС України в Харківській області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Співробітники одного із спецпідрозділів міліції на території Національного спортивного комплексу Олімпійський під час тактико-спеціальних навчань особового складу Київського гарнізону міліції та внутрішніх військ МВС України з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату ЄВРО-2012 з футболу, в Києві у четвер, 3 липня 2008 р. У навчаннях взяли участь керівники управлінь громадської безпеки та командири підрозділів міліції особливого призначення Беркут ГУМВС, УМВС України всіх регіонів. Фото Олени Старостенко / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: