ТЕМА

Зусиллями Ющенка та ДАІ рівень смертності на дорогах зменшено на 13%

14 декабря 2007 | 09:26

Працівники Департаменту ДАІ МВС України упродовж листопада поточного року провели комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки дорожнього руху в державі, зменшення тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод, а також виконання вимог Указу Президента України Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.


Підрозділи Державтоінспекції на місцях здійснили додаткові обстеження місць концентрації дорожньо-транспортних пригод. Із 4 372 місць і ділянок концентрації ДТП провели ревізію 4 137 тисяч, при цьому посадовим особам дорожніх та комунальних організацій видали 2 тисячі приписів на усунення причин і умов виникнення аварійних ділянок. Про виявлені недоліки до органів виконавчої влади направили 487 інформацій, у тому числі 177 - до прокуратури. Також, перевірено перехрестя з обмеженою видимістю та визначено 1190 місць встановлення засобів примусового зниження швидкості на вулично-дорожній мереж - «лежачих поліцейських», 256 з яких вже обладнано.

 

Працівниками Державтоінспекції виявлено понад 11,3 тисяч рекламо носіїв розміщених з порушеннями чинних вимог, з яких 7,5 тисяч - демонтовано, у тому числі 6 тисяч, що були встановлені кустарним способом. Розповсюджувачам зовнішньої реклами видано 4,3 тисяч приписів ДАІ на усунення недоліків, з яких тисячу було проігноровано. За порушення діючих вимог до встановлення рекламоносіїв складено 2,8 тисяч адміністративних протоколів (у тому числі 872 за ст. 128 ч. 1 «Невиконання норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху»). При цьому до органів місцевої влади направлено 760 відповідних інформацій та 402 - до прокуратури.

 

Також організовано проведення комісійного осінньо-зимового обстеження вулично-дорожньої мережі за результатами якого до дорожньо-комунальних організацій направлено 1941 припис на усунення виявлених недоліків в утримання вулиць і доріг, а на їх посадових осіб складено 1133 адміністративні протоколи. До місцевих органів виконавчої влади та прокуратури направлено 720 відповідних інформацій.

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, працівники Державтоінспекції перевірили майже 7,5 тисяч перевізників. За виявленими порушеннями складено 3,7 тисяч адміністративних протоколів на посадових осіб автогосподарств та видано понад 5 тисяч приписів ДАІ на усунення виявлених недоліків. До територіальних підрозділів Мінтрансзв'язку направлено 371 подання на анулювання ліцензій на пасажироперевезення. Крім того проведено 611 контрольних перевірок пасажироперевізників та у 161 випадку встановлені факти подальшого ігнорування вимог Державтоінспекції. За невиконання приписів складено 692 адміністративних протоколи на посадових осіб автотранспортних підприємств. За раніше надісланими поданнями до органів прокуратури направлено 175 інформацій для відповідного реагування.

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв автобусів в осінньо-зимовий період проведено комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Перевізник-Зима-2007». Під час цих заходів оглянуто майже 140 тисяч автобусів та маршрутних таксі, за результатами яких видано 12 тисяч приписів ДАІ. Відносно 452 пасажироперевізників перед територіальними підрозділами Мінтрансзв'язку ініційовано заходи щодо позбавлення ліцензій на право надання послуг з перевезення пасажирів. Під час нагляду за дорожнім рухом виявлено 68,3 тисяч порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, з них 353 - керування транспортним засобом у нетверезому  стані.

 

Також посилено контроль за проведенням підготовки кандидатів у водії транспортних засобів та складанням іспитів в екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції на право керування транспортними засобами. За звітний період проведено майже 1,5 тисяч  перевірок учбових організацій, керівникам яких видано 968 приписів на усунення недоліків. За результатами 743 контрольних перевірок направлено 268 відповідних інформацій до територіальних підрозділів Міністерства освіти і науки України. При цьому за незадовільну організацію роботи з підготовку кандидатів у водії транспортних засобів 3 навчальні організації у Кіровоградській, Миколаївській та Харківській областях позбавлено ліцензії на право здійснення такої діяльності.

 

Результатом вжитих Державтоінспекцією заходів стало зниження рівня аварійності. Зокрема, упродовж листопада ц.р. скоєно на 4,4 % менше дорожньо-транспортних пригод, ніж у жовтні 2007 року, в тому числі на 12,5 % - із потерпілими. Число загиблих осіб зменшилося на 13,3 %, а травмованих учасників дорожнього руху - на 12,2 %. Масштабні заходи Державтоінспекції із спрямовані на підвищення рівня безпеки дорожнього руху в державі тривають і знаходяться на особливому контролі керівництва МВС.  

 

ДЗГ МВС України

(за матеріалами  ДДАІ МВС України)



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Фанат команды «Newcastle United» радуется тому, что его команда получила путевку в Премьер-лигу еще до матча с командой «Sheffield United» в Ньюкасле, Англия, 5 апреля. Photo/Scott Heppell

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: