ТЕМА

Ющенко так і не відповів на головне запитання: "Як пропатчити KDE2 під FreeBSD?"

28 декабря 2007 | 16:46

Понад 8 тисяч запитань поставили українські користувачі Інтернету Президенту України Віктору Ющенку. В цілому можливістю поставити запитання, проголосувати за них і просто перечитати найпопулярніші скористалися понад 350 тисяч відвідувачів Інтернету. Такі підсумки спільної акції «Спитай Президента України», яку провели сайти «Українська правда», «Главред», ЛІГА.net і Кореспондент.net.


27 грудня 2007 р. Президент України Віктор Ющенко відповідав на запитання Інтернет-аудиторії на підсумковій річній прес-конференції «Національні пріоритети».

Захід був організований Секретаріатом Президента в новому для України форматі: відповіді глави держави на запитання акредитованих медіа безпосередньо в «Українському домі», де відбувалася підсумкова конференція, відповіді на запитання представників регіональних ЗМІ шляхом прямих телемостів із Сімферополем, Львовом, Донецьком і Полтавою, а також відповіді на запитання користувачів мережі Інтернет – переможців конкурсу «Спитай Президента України».

Інтернет-конкурс проводився з 24 грудня одночасно на чотирьох сайтах. Кожен бажаючий міг поставити своє запитання Президентові України, однак у прямому ефірі були озвучені лише деякі з них, які редакції відібрали з урахуванням Інтернет-голосування й актуальності для широкого кола читачів.

Так, найпопулярнішим Інтернет-запитанням на всіх чотирьох сайтах стало запитання: «Пане Президенте! Як пропатчити KDE2 під FreeBSD?» Саме з нього розпочав свою прес-конференцію Віктор Ющенко.

«Пропатчити можуть допомогти програмісти Секретаріату Президента України. Другий варіант – радив би користуватися новим програмним забезпеченням і не морочити собі голову», – пожартував він.

Нагадаймо, що подібне питання було серед найпопулярніших на Інтернет-конференціях, проведених президентами Росії та Казахстану. Однак у результаті попередньої модерації його так і не було задано.

Серед запитань, що надійшли на адресу Президента України від Інтернет-аудиторії, найчастіше зустрічалися такі:

·                   ціни на нерухомість, молодіжні житлові програми, відсутність житла для молодих сімей, питання кредитування;

·                   низький рівень заробітної плати у країні, зарплати державних службовців, пенсії, соціальні виплати та можливість підвищення рівня прожиткового мінімуму;

·                   статус російської мови в Україні та резонансне рішення про необхідність дублювання всіх іноземних фільмів для кінопрокату українською мовою;

·                   питання освіти й медицини, забудови Києва та проблеми місцевої влади;

·                   боротьба з корупцією, особливо в органах прокуратури і судах;

·                   запитання про особисте життя Президента.

Також Віктора Ющенка запитували про взаємини з політичними опонентами й соратниками, про ставлення до права громадян на збройний самозахист і носіння зброї, економічні реформи.

У прямому ефірі прес-конференцію транслювали Перший національний канал, «5-й канал», «24-й канал», Національна радіокомпанія та Всесвітня служба іномовлення України «Україна і світ».

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця конкурсу Міс Груди 2009, який проводиться в рамках фестивалю Рок-н-рол за цицьки, демонструє свої груди в одному з нічних клубів у Києві, в суботу, 21 лютого 2009 р. Фото Володимира Гонтара

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: