ТЕМА

Відставний майор та держслужбовець спеціалізувались на вимаганнях хабарів

28 декабря 2007 | 17:26

Працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в м. Севастополі припинено діяльність злочинної групи осіб, яка займалась вимаганнями хабарів. Організатором був один з керівників Державного управління навколишнього середовища в м. Севастополі, який систематично вимагав та одержував хабарі від комерційних структур. Його посіпакою у протиправній діяльності був відставний майор одного з місцевих правоохоронних органів.


 

   Працівникам севастопольського УБОЗу вдалося задокументувати факти вимагання і отримання хабарів від представника громадської організації «Комітет по захисту прав людини» за узгодження документації на виділення кількох земельних ділянок, в тому числі, під будівництво «Зупиночного комплексу у районі 5 км Балаклавського шосе». За  позитивне рішення питань, корупціонери вимагали 10 тисяч доларів.  Під час отримання частини цієї суми – 3.5 тисяч доларів оперативники затримали посередника злочину – майора у відставці. Під час обшуку у нього було вилучено посвідчення діючого співробітника правоохоронних органів.  Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч.3 ст.189 КК України (вимагання, що завдало майнової шкоди у великих розмірах.). Наразі вирішується питання про порушення кримінально справи щодо іншого фігуранта корупційної схеми - дерслужбовця.

 

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

  



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця мітингу, присвяченого 16-й річниці Всесоюзного референдуму 1991 р., тримає в руках карточку з написом «Україна без Ющенка» біля Постійного представництва Президента України в Криму в Сімферополі (Крим) у п'ятницю, 16 березня 2007 р. У мітингу брали участь близько сотні прихильників Партії регіонів, партії «Російський блок» та Російської общини Криму. Під гуркіт каструль, мисок та ложок пікетувальники вимагали від керівництва країни відродження союзу з Росією. Фото Олексія Сувірова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: