ТЕМА

Стрілянина в центрі Києва: нагорода знайшла героя в лікарні

03 января 2008 | 17:03


Одним з перших своїх наказів міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відзначив рядових працівників міліції, які проявили мужність та героїзм, затримуючи озброєних злочинців. Напередодні нового року їм вручено відзнаки МВС, які ці мужні чоловіки заслужили своїм професіоналізмом. Одному з них нагороду вручали в лікарні, де він проходить курс реабілітації після отриманого поранення. Решта ж відзначених прибули на нагородження прямо зі служби, хоча, як зазначив, вручаючи нагороди, заступник міністра – начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко, після такого вчинку в багатьох країнах правоохоронці б проходили щонайменше місячну психологічну адаптацію. Адже «бігти за злочинцем, який стріляє, і при цьому не застосовувати зброю, аби не зачепити, боронь Боже, когось з натовпу – для цього потрібна неабияка хоробрість.»

-Виявлені вами хоробрість, мужність і професіоналізм допомогли суспільству зберегти спокій та життя громадян. Потрібно було мати певний фаховий хист, неабияку інтуїцію, аби вирахувати з натовпу обзроєного злочинця, який міг накоїти чимало лиха,  - зазначив Олександ Савченко. - Ваш поступок справді героїчний, високопрофесійний,  гідний наслідування. В міліцейській роботі бувають збіги, співпадіння, чи й просто везіння, в даному ж разі спрацював високий рівень фаховості правоохоронців.

25 грудня близько п‘ятої вечора на Контрактовій площі в столиці увагу патрульних привернули два чоловіки, які поводили себе підозріло. При появі працівників міліції вони почали ховати якийсь предмет до рюкзака і швидко віддалятися. Наздогнавши їх, старшина міліції Руслан Возний попросив пред‘явити документи, які посвідчують особу. Під час перевірки один з незнайомців помітно нервував, тримаючи рюкзак за спиною. На вимогу надати його для огляду, чоловік різко відбіг убік, вийняв автомат УЗІ й зробив декілька пострілів угору та в напрямку працівника міліції, поранивши старшину та випадкового перехожого. Однак працівники міліції, зважаючи на  те, що поруч було надзвичайно людно, зброю не застосовували. Зловмисникам вдалося втекти з місця події на таксі.

З метою розшуку та затримання злочинців був уведений оперативний план «Перехват». Професійно спрацювали працівники «Беркуту», які відразу ж зреагували на передані орієнтування, змогли вирахувати в шаленому потоці автотранспорту підозрілу машину з озброєними людьми, наголосив Олександр Савченко. За кілька хвилин групою швидкого реагування полку міліції особливого призначення «Беркут» у складі прапорщика міліції Віталія Бондарчука, старшого сержанта міліції Валентина Гуденка та міліціонера-водія прапорщика міліції Олега Зінченка було зупинено на мосту імені Є.О.Патона таксі, на якому зникли злочинці. Ще мить – і зловмисників затримано.

Сьогодні ж беркутівці за сумлінне ставлення до виконання своїх обов‘язків, високу професійну майстерність, ініціативу і наполегливість, виявлені у справі зміцнення законності та правопорядку отримали з рук заступника міністра відзнаки МВС. Такі ж нагороди одержали в стінах міністерства і капітан міліції Віктор Дворніцький та сержант міліції Іван Мороз, працівники Подільського райуправління ГУМВС України в м. Києві, яке несли службу в складі наряду з охорони громадського порядку.

А от їхнього колегу Руслана Возного вітали з наступаючими святами та заохоченням по службі на лікарняному ліжку. На щастя, висновки лікарів оптимістичні. Старшині міліції побажали якнайшвидшого одужання, оптимізму, терпіння, мужності в боротьбі за здоров‘я. Неординарність обстановки, в якій вручали нагороду, вкотре підкреслює «особливості міліцейської професії» - ризик, героїзм, непередбачуваність, професіоналізм.

ДЗГ МВС України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Lasse Persson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: