ТЕМА

Пенсіонер затримав банківського грабіжника

03 января 2008 | 15:04


29 грудня в місті Черкаси сталася надзвичайна кримінальна подія о 9.43 зухвалий грабіжник з вогнепальною зброєю в руках намагався пограбувати відділення Черкаської філії АКБ "Приватбак".

Молодик безперешкодно зайшов до приміщення відділення банку, витягнув автоматичну зброю ізраїльського виробництва марки «УЗІ» і почав вимагати гроші у працівників цієї банківської установи. У цей час спеціаліст з роздрібного обслуговування фізичних осіб банку зробив спробу затримати злочинця, але останній застосував проти нього вогнепальну зброю, поранивши у живіт та ногу. При цьому частина викрадених грошей розсипалася по підлозі і зловмисник вимушений був почати їх збирати. Після чого він кинувся до вхідних дверей, але тут на злодія чекала несподіванка.

У цей час в операційному залі банку знаходився місцевий  58-річний житель Філінов Микола Петрович,  який прийшов сюди у своїх справах. Оцінивши ситуацію, він заблокував вхідні двері, затиснув при цьому руку злочинця з автоматом «УЗІ» і почав кликати па допомогу.

Отямившись від шоку, один з працівників банківської установи скористався кнопкою виклику співробітників приватної охоронної структури "Охорона -сервіс", які терміново прибули па місце події.

Розлючений бандит вимагав від Філінова випустити його, погрожуючи вбити, але пенсіонер не злякався погроз і у відповідь лише міцніше натиснув на двері. Працівники "Охорони - сервіс", увірвавшись з тильної сторони до банківського приміщення, зробили спробу затримати злочинця.

Завдяки злагодженій роботі чергової частини УМВС банківська установа о 9.47 була блокована групами захоплення Державної служби охорони. Члени однієї з них, діючи сміливо та професійно грамотно, проникли всередину. Ще мить - і злочинець лежав з наручниками на зап'ястках.

Особу нападника встановили відразу. Це був один з тих "гастролерів", яких нещодавно у Києві затримував міліцейський патруль. Тоді було затримано одного зловмисника, а іншому, поранивши працівника міліції та випадкового перехожого, вдалося зникнути. І ось тепер він "заявив про себе", вирішивши пограбувати банк. Зараз встановлено, що цей 25-річний черкащанин тривалий час перебував у розшуку і за ним тягнеться чимала низка злочинів, у тому числі скоєних на території Республіки Чехія.

По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України.

Поранений працівник банку зараз знаходиться у лікарні і лікарі оцінюють його стан як задовільний. Його та сміливця-пенсіонера чекають заслужені винагороди як від керівництва обласного УМВС, так і Черкаської філії АКБ "Приватбанк". Буде заохочено і працівників міліції, які відзначились при затриманні озброєного особливо небезпечного злочинця.

Наталія Таран,

Відділ зв‘язків з громадськістю УМВС в Черкаській області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

Коротко о ситуации в стране...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: