ТЕМА

Хрущоби підуть у минуле

15 января 2008 | 10:28

Одразу після схвалення закону розпочнеться реконструкція кварталів старої забудови.


Столична влада вже намітила, де в першу чергу буде проведено реконструкцію кварталів забудови 60-х років минулого століття. За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, сьогодні розроблено проекти реновації кількох таких територій.

 

Це квартал по вулиці Маршала Гречка, мікрорайон, обмежений вулицею Російською, провулком Волго-Донським, вулицею Волго-Донською та провулком Руднєва в Дарницькому районі - тут пропонується побудувати 57 тис. кв. м житлової площі, об'єкти соціального призначення та підземний паркінг. Вартість цього будівництва - 329,5 млн грн. Понад 40 тис. кв. м житла, підземний паркінг, офіси та приміщення соціально-побутового призначення планується звести у кварталі, обмеженому вулицями Новодарницькою, Російською, Ілліча та Ялтинською в Дарниці. Вартість цього будівництва - 221,21 млн грн. В Оболонському кварталі вздовж вулиці Дніпроводської планується побудувати понад 130 тис. кв. м житла, підземний паркінг та об'єкти соціального призначення. На це піде 518,41 млн грн. Готуються до реконструкції житлові будинки у кварталі, обмеженому вулицями Соціалістичною, Донецькою, Очаківською і провулком Очаківським. Київрада вже ухвалила рішення, за яким тут знесуть старі 3-поверхові будинки і побудують новий житловий комплекс. На стадії розробки проект реконструкції житлового кварталу в межах вулиць Марганецької, Рогозівської, Довбуша та Алма-Атинської. Тут передбачено будівництво 2198 квартир загальною площею 153,3 тис. кв. м, школи та дитячого садка на 80 місць, магазинів тощо.


Як зазначив Денис Басс, реалізація проектів вимагає залучення великого обсягу інвестицій. Мер Києва Леонід Черновецький наголосив на тому, що процес реконструкції хрущовок відбуватиметься лише за згоди жителів мікрорайонів старої забудови та за умови справедливої компенсації. Власникам житлових та нежитлових приміщень, земельних ділянок та іншого майна, відчуженого під час реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, буде надано компенсацію, середній коефіцієнт якої - 1,47.


Кореспондент «Вечірки» запитав начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Василя Присяжнюка, коли можна очікувати на початок реконструкції старих кварталів. «Приступити до комплексної реконструкції хрущовок заважає недосконале законодавство, - відповів пан Присяжнюк. - Адже досі не встановлено механізм визначення вартості та виплати компенсацій власникам нерухомого майна. Кабінет міністрів ще не ухвалив відповідних нормативно-правових актів для реалізації Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» - саме це гальмує процес реконструкції кварталів старої забудови. Тож, будуть ухвалені нормативи - за нами справа не стане».

Джерело: "Вечірній Київ"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Фото з особистого архіву народного депутата від Партії регіонів Євгена Кушнарьова. У вівторок, 16 січня 2007 р., народний депутат від Партії регіонів Євген Кушнарьов отримав вогнепальне поранення у живіт під час полювання з товаришами на кабана. Він був доставлений до лікарні м. Ізюм (Харківська обл.), де був прооперований. Операція тривала близько 5 год., під час якої Кушнарьову видалили 40 см кишечнику і одну нирку, яка була сильно пошкоджена кулею. В середу, 17 січня 2007 р., близько 14-ї години у Євгена Кушнарьова зупинилося сердце. Ізюмська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу, в якій інцидент кваліфікується як нещасний випадок. Фото надане харківським журналом «Губернія» / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: