ТЕМА

Секретаріат Президента звнуватив позаштатного радника Москаля в боротьбі за повноваження

15 января 2008 | 17:47


У 2008 році Президент України Віктор Ющенко скерує максимальні зусилля на розбудову правової держави та утвердження принципів верховенства права. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента повідомив заступник Глави Секретаріату Президента України – Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Ігор Пукшин.

«Поряд із запланованою на цей рік конституційною реформою максимально будуть скеровані зусилля на те, щоб була здійснена судова реформа, щоб відбувалася реформа в армії, а також на реформу правоохоронних органів та боротьбу з корупцією», – підкреслив І.Пукшин.

«Реформа правоохоронних органів на сьогодні конче необхідна, але вона повинна проходити комплексно, а не тільки одного відомства. Поряд із судовою гілкою влади», – сказав Ігор Пукшин. Він повідомив, що Національна комісія з питань утвердження демократії та верховенства права розробила концепцію реформування системи кримінальної юстиції. «Цей документ буде винесений на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони. Планується, що таке засідання відбудеться наприкінці лютого», – повідомив заступник Глави президентського Секретаріату, додавши, що після схвалення концепції на засіданні РНБОУ Президент України направить до Верховної Ради пакет законопроектів, у тому числі і законодавчу пропозицію щодо створення антикорупційного органу.

Коментуючи ініціативи народного депутата України Г.Москаля щодо реформування МВС та боротьби з корупцією, І.Пукшин наголосив, що ще рік тому парламент прийняв у першому читанні три антикорупційні законопроекти, внесені Главою держави. Позиція Президента України полягає в тому, що народні депутати мають скерувати свої зусилля на доопрацювання цих законів у другому читанні з внесенням своїх пропозицій та зауважень. «Якщо ж глянути на законопроект щодо реформування МВС, який учора був озвучений, можна вважати, ще це не реформа правоохоронного органу, а скоріше боротьба за повноваження», – сказав Ігор Пукшин, додавши, що «потрібно змінювати не інституції, а формувати процесуальне законодавство».

Також І.Пукшин висловив переконання, що всі ініціативи від міністерств повинні виходити від керівництва міністерств, а не від радників, позаштатних радників чи інших посадових осіб. «За політику відомства відповідає міністр», – підкреслив заступник Глави Секретаріату Президента України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Ставрополь. Вытрезвитель.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: