ТЕМА

ГУБОЗ накрив Бориспільського суддю за любов до злодія в законі

16 января 2008 | 13:27

За матеріалами УБОЗ порушено справу відносно судді, ухвали якого сприяли втечі «злодія в законі»


        За матеріалами співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службове недбальство), відносно одного з керівників  Бориспільського міськрайсуду, який відповідно до вимог законів України «Про статус суддів» та «Про державну службу» є службовою особою.

        У вересні 2007 року під головуванням цього судді відбулося слухання кримінальної справи за обвинуваченням у розбої та підробці документів трьох зловмисників. Серед них був і громадянин Грузії Різо Катамадзе, відомий у кримінальному світі як «злодій в законі» на прізвисько «Різо». Як встановили оперативники УБОЗ, задовольнивши клопотання адвоката про звільнення підсудного на підписку про невиїзд, суддя не перевірив медичні документи про огляд лікарями Катамадзе, не дослідив їх походження та не приєднав до матеріалів кримінальної справи. Всупереч ст. 262 Кримінально-процесуального кодексу України про обовязкову участь підсудного у розгляді справи в суді першої інстанції, головуючий суддя розпочав слухання без участі Р. Катамадзе. Потім суддя оголосив про повернення кримінальної справи на додаткове розслідування та зміну підсудному запобіжного заходу. Внаслідок цих дій «Різо» втік і нині оголошений в міжнародний розшук.

        Загалом торік за матеріалами спец підрозділів БОЗ викрито 35 злочинів, учинених працівниками судових органів.  

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Радник Президента України з правових питань Степан Гавриш на прес-конференції в агентстві УНІАН в Києві у вівторок, 5 червня 2007 р. На прес-конференції Гавриш заявив, що не має наміру брати участь в позачергових парламентських виборах. Фото Сергія Светлицького

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: