ТЕМА

Методи роботи одеської міліції і судів залишаються незмінними

22 января 2008 | 10:41


Про це свідчать останні події у причорноморському місті. Яскравим прикладом можуть бути події, які відбуваються останнім часом зі звичайним одеситом Юрієм Федоровичем Лобко.

Одного сонячного, хоча й зимового, дня він вийшов з тренувального залу, який відвідує постійно.  А на вулиці його зустріли працівники управління з питань боротьби з організованою злочинністю, які і провели, за допомогою спецпідроздівлу «Сокіл», «блискучу операцію затримання». Паралельно проведений обшук машини, який бажаних для його організаторів  результатів не мав. Нічого кримінального чи протизаконного у автомашині не знайшли. Натомість, машину поставили на штрафмайданчик, посилаючись на відсутність у її власника тимчасового реєстраційного талону. Вони наче не чули пояснень, що автомашиною пан Лобко користується виключно на підставі довіреності…

Вже у приміщенні місцевого УБОЗУ шокованому діями правоохоронців одеситу повідомили, про  видану суддею Бабчуком постанову з санкцією на обшук. Підстава для проведення обшуку коментарів не потребує… Громадянин Гіря вирощував в районі райцентру Ізмаїл плантацію коноплі, був викритий правоохоронцями і затриманий. Під час допитів начебто дав свідчення про те, що є з Юрієм Федоровичем «у дружніх взаєминах». Отож, правоохоронці одразу приступили до радикальних слідчих кроків, навіть не запитавши у самого мешканця Одеси - а чи знає він сам сумновідомого ізмаїльчанина?

«Я сам людина не далека від спорту. Навіть знайомого, не кажучи вже про близького друга, з таким спортивним прізвищем, я би обов»язково запом»ятав. Не 99 відсотків а 100…», розповідає Юрій Федорович.

Обшук на квартирі таки провели. І він наближався вже до завершення. Виглядало так, що результат буде такий самий як і огляд машини. Але, сталося небачене…За словами, дружини, потерпілого від невиправданих дій правоохоронців, вона на власні очі побачила як один з учасників обшуку  поклав а потім дістав з пірини маленький пакуночок… Після проведених досліджень виявилося, що у пакунку був кокаїн…

Подібні випадки вже мали місце в Одесі, ця практика була вельми розповсюджена під час правління Леоніда Кучми.

Часом судові процеси тривають довги роки. Невинних жертв міліціянтів багато...

Невже дії тих, хто мав би захищати наші законні права, не змінилися дотепер?..

Ніч після обшуку одесит переспав на стільчику в управлінні з питань боротьби з організованою злочинністю. Потім обласний слідчий ізолятор, допити і знову ніч на стільчику у Малиновському РВВС…

Після кількох днів перевірок його звільнили і заявили, що у разі необхідності будуть

викликати до суду у якості свідка та порушать за фактом «виявлення наркотиків» кримінальну справу.

Юрій Федорович Лобко не має наміру сидіти склавши руки. На його думку, остання зміна влади в Україні та її регіонах, в тому числі правоохоронних органів, виглядає ні чим іншим як «міфом, адже їхні методи роботи залишаються  незмінними».

Вже готується звернення до президента України Віктора Ющенка з приводу останніх подій у причорноморському місті.

Справою одесита зацікавився правозахисний фонд «Рутенія». Правозахисники мають інформацію, за якою провокації вже були скоєні в ці дні проти багатьох мешканців Одеси. Фонд планує провести марш протесту біля стін парламенту та Президентської резиденції.

 
Ігор Столяров, Одеса



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

28.03.2011, ОАЭ | «Человек-паук» Ален Робер, известный тем, что он забирается на разные высотные здания, покорил очередную высоту он влез на небоскреб «Бурдж-Халифа» самое высокое здание в мире (828 м). Подъем занял у Робера шесть часов, после 700 метров он был вынужден воспользоваться страховочным оборудованием. Процесс покорения небоскреба транслировался для многочисленных зрителей на гигантском видеоэкране размером 50х30 метров. Организаторам шоу не удалось договориться с местными властями, чтобы «Человека-паука» после восхождения, по традиции, арестовала полиция.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: