ТЕМА

Ющенко занепокоївся колишньою парафією Юрія Бойка

22 января 2008 | 13:14

Глава держави ініціює розгляд питання роботи газового ринку України у 2008 році на засіданні РНБОУ


Президент України Віктор Ющенко вважає за необхідне на одному із найближчих засідань Ради національної безпеки і оборони розглянути питання роботи газового ринку України у 2008 році, зокрема фінансово-економічного стану національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Таку пропозицію Глава держави висловив у надісланих сьогодні листах до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової.

У листах В. Ющенко вказує на те, що нині у країні склалася критична ситуація із постачанням природного газу українським споживачам.

За його словами, одним із факторів, що дестабілізують роботу газового ринку, є кризовий стан НАК «Нафтогаз України», який характеризується фінансовою незбалансованістю компанії, відсутністю договорів на придбання енергоресурсу, збитковістю тарифів на послуги із транспортування і доставку природного газу, економічно необгрунтованими цінами на газ для окремих груп споживачів.

Президент вважає, що на розгляд РНБО необхідно винести інформацію щодо реального фінансово-економічного стану НАКу, з'ясувати грошові розриви у фінплані компанії, підготувати пропозиції щодо їх ліквідації. Одночасно на цьому засіданні В. Ющенко пропонує розглянути питання реалізації українськими господарюючими суб'єктами будівельних об'єктів у Туркменістані, причини зриву термінів введення їх в експлуатацію і розробити шляхи налагодження стосунків із цього питання з туркменською стороною.

З метою своєчасної і повної підготовки матеріалів для розгляду на зазначеному засіданні Ради Президент України пропонує створити спільну робочу групу із включенням до її складу спеціалістів Міністерства палива та енергетики, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Міністерства закордонних справ, РНБО, Секретаріату Президента України, Головного контрольно-ревізійного управління, НАК «Нафтогаз України», інших зацікавлених міністерств і відомств, яка до кінця поточного тижня повинна надати висновок щодо реального фінансово-економічного стану компанії, підготувати пропозиції щодо його поліпшення та проект рішення Ради національної безпеки та оборони України.

прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: