ТЕМА

Нова тенденція 2008 року: посадовці беруть рекордні хабарі в євро

23 января 2008 | 11:48


 

   Співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з працівниками УБОЗ УМВС в Івано-Франківській області під час отримання хабара затримали сільського голову одного з районів Івано-Франківської області (держслужбовця 4-ої категорії). Як установили оперативники, сільський голова зловживаючи службовим становищем вимагав хабара у розмірі 115 тисяч євро. Протягом півроку він затягував рішення питання щодо виділення земельної ділянки площею 0,46 га під будівництво готельно-відпочинкового комплексу, чим умисно створював умови, за яких підприємець був змушений дати хабара.

 Через посередника держслужбовець отримав першу частину суми -  в розмірі 50 тисяч євро. Ці дії було задокументовано оперативниками спецпідрозділів по боротьбі з органіованою злочинністю. Прокуратурою Івано-Франківської області порушена кримінальна справа за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Сільського голову затримано в порядку ст.115 Кримінально-процесуального Кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

 Загалом минулого року за матеріалами спецпідрозділів БОЗ порушено 99 кримінальних справ за фактами зловживання у сфері земельних відносин, з яких 49 – зі збитками на суму понад 100 тисяч гривень. Серед них 37 – це хабарництво, з яких 5 на суму понад мільйон гривень.

 

 

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: