ТЕМА

Тернопільський УБОЗ викрив «земельну змову» за участю чильників сільради

23 января 2008 | 13:25

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області викрили факти зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовими особами сільської ради в Тернопільській області.


Як встановили оперативники, держслужбовці, змовившись з головою та секретарем загальних зборів членів «Спілки власників паїв», всупереч вимог ст.23 Закону України «Про колективне сільськогосподарське підприємство», ст.30 Земельного кодексу України, п.10.4 Статуту підприємства, виготовили витяг протоколу загальних зборів членів спілки, відповідно до якого зборами начебто затверджено акт польового обстеження та виключено з пайового фонду підприємства 70.99 га сільськогосподарських угідь.

Співробітниками УБОЗ задокументовано, що збори, які були проведені, не є правомочними через відсутність кворуму. Окрім того, питання виключення земель із постійного користування підприємства та затвердження акту польового обстеження до порядку денного не включались і зборами не обговорювались.

На підставі підробленого документу сесією сільської ради та райдержадміністрацією вказані землі, всупереч вимог ст.149 Земельного кодексу України, виключені із користування «Спілки власників паїв» та частково передано у власність приватним особам. В наслідок чого пайовикам підприємства завдано збитків у розмірі 249 469 гривень.

Прокуратура Тернопільської області відносно посадових осіб сільради порушила кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального Кодексу України. 

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



комментарии [1]

23.01.2008 13:42     Наивный Можно подробней - какая фирма (туристическая, строительная и т.д.)пыталась получить землю? Таким образом, корректно было бы знать, во имя интересов каких олигархов хлопнули идиота-взяточника. Кому УБОП расчищает дорогу к землице? А то избирательные какие-то разоблачения взяточников получаются
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Моника Белуччи. Фото Браяна Адамса

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: