ТЕМА

Порошенко вважає, що загрози українській економіці не існує

23 января 2008 | 15:42


22 січня, в ефірі «ТСН» телеканалу «1+1» Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко заявив, що на українську економіку не буде мати впливу різке падіння курсів акції США, Азії та Європи через слабкий зв'язок українського фондового ринку зі світовим. Він впевнений, що в короткостроковій перспективі «жодної загрози для української економіки поки не існує». Крім того, на щастя, кризові тенденції ще не набули сталого характеру і світовий фондовий ринок має перспективи на відродження.

 

На відміну від того, що відбувається на фондових ринках зараз, Петро Порошенко вважає, що Україні може загрожувати інше, а  саме - сповзання економік США та Європи у рецесію. «Адже тоді буде загальмований розвиток такої галузі, як будівництво, що споживає величезну кількість українського металу. І внаслідок цього уповільнення будуть падати ціни на основні продукти українського експорту. Якщо це відбудеться, то Україна буде відчувати дефіцит твердої валюти, і торговельний баланс нашої держави буде погіршено. За таких умов, безумовно, держава, уряд, парламент, Національний банк мають вживати абсолютно узгоджені дії для захисту фінансової системи держави».

 

Голова ради НБУ впевнений, що дії керівників країн-лідерів світової економіки, які спрямовані на «зниження податкового тиску, зниження адміністративного регулювання, допомогу в доступі американським та європейським компаніям на ринки третіх країн - є дуже чітким сигналом і українським високопосадовцям».

 

П.Порошенко переконаний, якщо влада хоче забезпечити подальший розвиток української економіки,  як це відбувалося в 2005, 2006 і 2007 роках і яке за сьогоднішніх умов само по собі вже не відбудеться, то вже зараз пріоритетом має стати питання щодо прийняття змін до законодавства, якими буде передбачено стимулювання української економіки. «За рахунок, перше, зниження податкового тиску, тобто податки мають бути знижені. Друге - скорочення дефіциту державного бюджету, тобто державні витрати особливо на утримання державного апарату мають бути скорочені. Навіть з урахуванням великих соціальних програм - маємо скоротити непродумані витрати. І третє - це фінансування капітальних вкладень в українську економіку на розвиток інфраструктури. Ми маємо розвивати дороги, ми маємо розвивати водопровідний транспорт, має бути проведена комунальна реформа для того, щоби мешканці будинків платили за якісні послуги, які їм надані, а не за те, що старі технології гріють повітря. Альтернативи цьому не існує».



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: