ТЕМА

ГУБОЗ копає під Рудьковського в Японії

24 января 2008 | 11:14

Працівниками ГУБОЗ виявлено сумнівне закордонне відрядження посадовців Мінтрансзвязку


 

Працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві задокументовано факти використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв’язку України, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень.

Зокрема, встановлено, що у період з 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв’язку у складі 11 осіб на чолі з Міністром перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія). При цьому усі витрати на службове  відрядження згаданих посадових осіб (добові, проживання в готелі, придбання віз, авіаквитків, доставка до аеропорту тощо) незаконно фінансувалося за рахунок одного з державних підприємств. Водночас до складу делегації були незаконно включено четверо осіб, які не є службовими особами Мінтрансзвязку.

Як показала перевірка, за результатами відрядження делегації Мінтрансз’язку до Токіо відсутні документи про обговорення чи вирішення питань співробітництва Міністерства з японською стороною у сфері транспорту та зв’язку.

Слід також зазначити, що усупереч вимогам нормативно-правових актів Президента України та Кабінету Міністрів України, посадові особи Міністерства транспорту та зв’язку зігнорували необхідність взаємодії з Міністерством закордонних справ України в організації закордонних відряджень та обов’язкового надання МЗС копій відповідних документів (підстава виїзду, кошторис, звіт про відрядження тощо).

Таким чином, на думку фахівців ГУБОЗ МВС України, у вищезазначених діях службових осіб Міністерства транспорту та зв’язку України вбачаються ознаки посадових злочинів.

Наразі зібрані матеріали направлено до прокуратури м. Києва для прийняття процесуального рішення.

 

 

Департамент зв’язків з громадськістю

та міжнародної діяльності МВС України



комментарии [2]

24.01.2008 23:13     Всезнайка Мельник чистоплюйка и политикой не марается
24.01.2008 16:48     Наивный А почему сообщение подписано не пресc-центром ГУБОП?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Кирилл Привезенцев

Британский дневник. Дом Миллениум

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: