ТЕМА

Стрілянина у Бориспільському райвідділі міліції на Київщині

28 января 2008 | 17:20

Спроба заволодіти зброєю міліціонера коштувала нападнику життя


У понеділок, 28 січня, близько 12 години у місті Бровари Київської області стався інцидент, який коштував життя його винуватцю, ще двоє осіб зазнали вогнепальних поранень.

За попередніми даними, близько 11 години дня наряд Державтоінспекції, який патрулював територією міста в рамках профілактичної операції «Мігрант», помітив на вулиці двох підозрілих чоловіків кавказької зовнішності. На прохання правоохоронців показати документи ті повідомили, що паспортів не мають і предявили довідки на право тимчасового проживання в Україні.

З метою перевірити особи підозрілих працівники Державтоінспекції доставили їх до Броварського міськвідділу, а звідти – до «паспортного» відділу міліції. Надалі, коли один із зловмисників перебував в службовому кабінеті начальника цього відділу, його подільник самовільно ввірвався до приміщення, після чого обоє спробували напасти на працівників міліції. В ході бійки з правоохоронцями один із затриманих вихопив з кобури працівника ДАІ табельний пістолет. Правоохоронець встиг перехопити та заломити руку зловмисника, однак той, шалено опираючись, почав тиснути на гашетку. Перша випущена ним куля потрапила у стіну, друга – у відкриті двері, поранивши одного з відвідувачів відділку. На цю мить працівник міліції зміг побороти опір нападника і третім пострілом зловмисник поранив себе в пах. Надалі працівник ДАІ, заволодівши пістолетом, поранив у ногу другого нападника. Як наслідок цієї події, один із нападників помер на місці, другого (а також пораненого відвідувача) – госпіталізовано.

За фактом цього інциденту проводиться службова перевірка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

ДЗГМД МВС України

Від ТЕМИ: не зрозуміло, за чиїм наказом патруль ДАІ брав участь в операції "Мігрант", патрулюючі вулиці міста? Якщо ДАІ-шникам більше нема чим зайнятись, то цілком логічно буде скоротити чисельність цієї служби, аби решта займалась тим, чим їй належить. До речі, керівництво МВС радило питати у інспекторів ДАІ маршрутний лист, якщо виникає підозра, що вони займаються не своєю справою, або знаходяться не там, де їм належить. Очевидно, службі внутрішньої безпеки МВС та прокуратурі слід буде поцікавитися цим питанням, розслідуючи стрілянину у Бориспольскому РУВС, який доречі за словами міністра Луценка має бути розігнаний вщент.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: