ТЕМА

За наводкою «ТЕМИ» УБОЗ затримав інтернет-торговця базами даних

01 февраля 2008 | 08:44

У Черкасах затримали студента, який розповсюджував пошукові бази даних ДАІ, митниці та БТІ


25 січня «ТЕМА» опублікувала статтю «База ГУБОП МВД: продано!».У ній ішла мова про те, що в інтернет-спамі редакції знаходяться пропозиції продати бази даних правоохоронних та контролюючих органів, зокрема оперативну базу данних ГУБОЗ МВС «Скорпіон».

З моменту появи публікації минуло шість днів й ми отримали офіційну реакцію ГУБОЗу на цю публікацію. Наводимо текст повідомлення нижче.

ГУБОЗ МВС України спільно з УБОЗ УМВСУ в Черкаській області провели перевірку інформації про те, що мешканець міста Черкаси здійснює незаконну реалізацію "пошукових баз даних" через мережу Інтернет, у тому числі бази даних "Скорпіон" ГУБОЗ МВС України. Про це повідомила речник ГУБОЗ Олена Мельник. За її словами, під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники спецпідрозділів БОЗ затримали мешканця Черкас Б. (1976 р.н.), студента першого курсу одного із черкаських вищих навчальних закладів. У нього було вилучено 13 пошукових баз даних, які через Інтернет він пропонував клієнтам. Серед них найвідоміші – бази даних ДАІ, митниці, БТІ.

Як пояснив затриманиий, він вважав, що база даних ДАІ, за якою можна здійснити розшук власників автомобілів, має назву "Скорпіон". Про саму базу "Скорпіон" ГУБОЗ затриманий нічого не знає, ніколи її не бачив і не продавав. Також він повідомив про джерела і канали отриманих ним пошукових баз даних.

Наразі відповідні матеріали перевірки направлені за підслідністтю до Черкаського УСБУ для прийняття рішення в порядку ст.97 КПК України.

ГУБОЗ МВС



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Народний депутат України від фракції «Наша Україна» Руслана Лижичко, в центрі, під час блокування трибуни парламенту депутатами Верховної Ради України від фракцій блоків Наша Україна і Юлії Тимошенко, які протестують проти непідписання головою Верховної Ради Олександром Морозом постанови про призначення Володимира Шкляра (Наша Україна) членом комітету Ради з питань правосуддя, у Києві у четвер, 14 грудня 2006 р. Фото Олександра Косарєва

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: