ТЕМА

Розкрите вбивство злодія в законі

01 февраля 2008 | 09:34

На Дніпропетровщині УБОЗ та карний розшук затримали підозрюваних у розстрілі кримінального «авторитета»


               Під час проведення оперативно-слідчих заходів щодо розкриття “замовного” вбивства мешканця Кривого Рогу Сергія Смірнова (1976 р. н.) раніше судимого, кримінальне прізвисько «Сквозняк» та спричинення тяжких-тілесних ушкоджень мешканцю цього міста  Б. (1983 р. н.), що сталися в наприкінці минулого року, співробітники  УБОЗ та УКР УМВС України в Дніпропетровській області встановили, що до організації та вчинення злочину причетні: безробітний мешканець Кривого Рогу Г., (1975 р. н.) відомий в кримінальному світі як «Кабан» та ще троє місцевих осіб раніше не засуджених. Про це повідомила речник ГУБОЗ МВС України Олена Мельник.

          Зокрема, встановлено, що торік у вересні «Кабан» запропонував  своєму знайомому громадянину К. вбити чоловіка на ім`я Сергій. Мотив -  неприязні взаємовідносини. До скоєння злочину К. залучив двох своїх приятелів, також безробітних,  пообіцявши  винагороду у 10 тисяч доларів США.

Цілий місяць зловмисники спостерігали за майбутньою жертвою. Тричі намагалися її вбити, втім за обставин, незалежних від них, цей намір не змогли довести до кінця.

10 грудня о 21.00 годині К. разом з двома посіпаками на автомобілі ВАЗ-21011 під»їхали до будинку «Сквозняка» і влаштували засідку. За чотири години, коли той разом з подругою поверталися додому, «Сквозняка» розстріляли з автомату. Жінка отримала вогнепальне поранення стегна, на щастя, не смертельне. Пострілів не було чутно, оскільки зловмисники  скористалися глушником, який потім  відкрутили, а зброю сховали.

Вранці наступної доби К., як і обіцяв, розрахувався з кілерами…

За два тижні організатор навмисного вбивства вже спілкувався з правоохоронцями: «Кабана» затримали в порядку ст.115 Кримінально-процесуального Кодексу України. Центрально-міський районний суд Кривого Рогу обрав мірою запобіжного заходу арешт. В цей же день було заарештовано ще двох осіб, причетних до «замовного» вбивства.

         Під час обшуку в помешканні гр-на К. було вилучено 2, 6 тисяч доларів США, літературу з саморобного виготовлення глушників до зброї та інші речові докази у справі.          У лісосмузі неподалік від автошляху „Кривий Ріг-Дніпропетровськ” слідчо-оперативна група знайшла і знаряддя вбивства - автомат „АКСУ-74”, калібру 5,45 мм.

         Наразі тривають заходи щодо затримання  останнього виконавця «гучного» злочину.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Brisbane

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: