ТЕМА

Ющенко сподівається здолати корупцію Указом

01 февраля 2008 | 16:12

Президент підписав Указ про деякі заходи щодо вдосконалення, формування та реалізації державної антикорупційної політики І.Пукшин




Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про деякі заходи щодо вдосконалення, формування та реалізації державної антикорупційної політики. Про це повідомив заступник Глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин, говорячи про підсумки сьогоднішньої зустрічі Глави держави з ним та міністром юстиції Миколою Оніщуком.

«Президент наголошує, що 2008 рік має стати визначальним роком у питанні подолання корупції в Україні», – сказав І. Пукшин. Він нагадав, що у вересні 2006 року Глава держави своїм Указом схвалив Концепцію подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності». Крім того, Президент вніс до парламенту три законопроекти, які вже прийняті в першому читанні – про заходи запобігання та протидії корупції, про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень та про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу адміністративних правопорушень, якими посилюється відповідальність за вчинення корупційних дій.

«Цілісної державної політики, інституційно підтвердженої, на цей час ми не маємо. Нинішній Указ Президента якраз спрямований на те, щоб покласти на Міністерство юстиції функції із вироблення державної політики, координації державних органів, які будуть працювати у цій сфері», – узагальнив зміст Указу міністр юстиції.

І. Пукшин окреслив два важливі напрямки в темі подолання корупції – запобігання та протидія цьому явищу. Функції запобігання, відповідно до Указу Президента, покладаються на Міністерство юстиції України, підкреслив заступник Глави Секретаріату. Протидія корупції, перш за все, стосується діяльності правоохоронних органів.

І.  Пукшин також повідомив, що 15 лютого на засіданні РНБО планується затвердити Концепцію реформування кримінальної юстиції, яка передбачає створення окремого органу для боротьби з корупцією. «Я сподіваюся, ця Концепція буде схвалена, і після цієї Концепції Президент внесе до парламенту законопроект щодо створення окремого антикорупційного органу», – сказав І. Пукшин. Він висловив сподівання, що такий орган буде сформований на базі Управління «К» СБУ.

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

19.01.2010. Киев. Мамаева слобода.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: