ТЕМА

Правозахисники: знущання над засудженими тривають

03 февраля 2008 | 17:52


Вінницька правозахисна група висловлює глибоке занепокоєння триваючими безперервно з листопада 2007 року повідомленнями про брутальні порушення прав людини щодо засуджених, які утримуються у виправній колонії №123 у смт.Літин Вінницької області. В письмових заявах засуджених, які є в розпорядженні Вінницької правозахисної групи і які будуть передані ЗМІ та Уповноваженому ВР з прав людини, вказується на те, що кожен етап з новими засудженими зазнає жорстокого побиття людьми в масках,при цьому людей примушують до дій, що цинічно принижують людську гідність, безпідставно піддають дисциплінарним покаранням, за повідомленнями засуджених в фізичних знущаннях приймає безпосередню особисту участь і начальник колонії п.Лабай. Наразі за інформацією, що надходить з колонії, до десятка засуджених оголосили голодування на знак протесту проти жорсткості адміністрації і вимагають незалежного розслідування ситуації в колонії із залученням представників Омбудсмена та правозахисних організацій. Ситуація в колонії є надзвичайно напруженою і засуджені повідомляють про наміри вдатися до масових акції мирного протесту через самокаліцтва та голодування.

 

Враховуючи факти, наведені вище, Вінницька правозахисна група закликає:

1. Негайно, не пізніше вівторка 5 лютого направити до ВК №123 комісію у складі народних депутатів України, представників Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, Громадської Ради при Управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області, прокуратури для перевірки скарг засуджених.

2. Повідомити суспільству про стан здоров'я та результати перевірки скарг наступних засуджених:

а) Юрчука Анатолія Іванович 1966 р.н.

б) Почваркіна Сергія

3. Провести перевірку повідомлень засуджених про те, що, нібито, начальник колонії з метою залякування жбурляє в засуджених ножі.

4. Опитати без присутності адміністрації колонії усіх засуджених, яких було етаповано в колонію після листопада 2007 року з метою з'ясування чи мали місце організовані побиття етапів,що прибували в колонію.

 Вінницька правозахисна група закликає Уповноваженого ВР з прав людини Н.І.Карпачову направити співробітників Секретаріату для перевірки стану дотримання прав людини в колонії та повідомити суспільству про результати перевірки.

 



комментарии [1]

08.02.2008 13:33     Натали Із зрозумілих причин, я не зможу назвати свою фамілію, але скажу, що у Виправній Колонії №123 нині відбуває покарання мій брат.
Дуже сподіваюсь, що мого листа відгук буде надруковано, бо мовчати не можна. Люди які відбувають покарання повинні бути захищенні від свавілля чиновників у пагонах і лямпасах. Під час побачення із братом він мені непомітно передав записку у якій розповів, що у них практикується катування засуджених із приниженням їх честі. Їх заставляють їсти нечистоти із вигрібної ями туалета. З матеріалу Пєвцової надрукованої у газеті "33 канал" можна прочитати таке; «Із засудженими спілкувався начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області. Як результат інформація, розповсюджена правозахисниками у ЗМІ, виявилась непідтвердженою, ф
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Сameron Davidson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: