ТЕМА

Україна-Росія: прозоі газові стосунки

12 февраля 2008 | 19:29

З четверга Україна розпочне погашати заборгованість за газ, яка виникла перед РАТ «Газпром» у листопаді-грудні 2007 року


Як заявив під час прес-конференції у Москві Президент Віктор Ющенко, таких домовленостей було досягнуто сьогодні за підсумками зустрічей, які відбулися в рамках робочого візиту до Росії.

«Платіж починається з четверга. Ми його ближчим часом повинні завершити», – сказав Президент України. У цьому контексті Глава держави висловив вдячність усім сторонам, які брали участь у врегулюванні ситуації, що склалася.

«Ми виходимо з того, що розрахунки 2007 року відбудуться по ціні 2007 року», – наголосив В. Ющенко.

Щодо поставок газу на 2008 рік, сказав він, сторони домовилися, що буде збережено базову ціну у 179 доларів за тисячу кубометрів газу.

«Статус де-юре за тим учасником ринку, який володіє контрактами, плюс ми домовилися, що НАК «Нафтогаз України» і «Газпром» створюють робочу групу, яка ближчими днями повинна проробити варіант організації більш простих, прямих і прозорих відносин з точки зору і організації ринку, і самих поставок», – сказав В. Ющенко.

Президент також наголосив, що українська сторона хоче бачити відносини з Росією у сфері газу ясними і прозорими, «без посередників, які б могли робити негативний відбиток на ці відносини».

Президент підкреслив, що метою України є організувати 2008 року відносини з Росією в цій сфері на максимально прозорих принципах. «У цій частині ми провели досить продуктивні переговори, дані відповідні вказівки НАК «Нафтогаз України» та «Газпрому». Я думаю, що ближчими днями ми зможемо бути свідками того, як ці пропозиції запрацюють», – упевнений Віктор Ющенко.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Спецоперация американских военных в Афганистане. Фото Марко ди Лауро.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: