ТЕМА

Одеський ринок "7 кілометр" - майданчик для політичної боротьби Літвіна-Гриневецького?

16 февраля 2008 | 18:57

На ринку «7 кілометр» знову заявляють про «рейдерську атаку»


Промтоварний ринок «7 кілометр» далі працює в умовах штучно нав»язаної його адміністрацією напруги.

Сумновідомий прогноз про те, що з приходом до влади в Україні лідер БЮТ Юлія Тимошенко таки «заасфальтує промтоварний ринок вкупі з його працівниками» – так і не став реальністю. Тоді знайшли новий об»єкт для залякування. Ним схоже стала міська влада Одеси. Це і не дивно - пікети біля будинків судів, облоги мерії та інші акції протесту стали сьогодні  так би мовити новим додатковим навантаженням для підприємців промтоварного ринку. Саме підприємство перетворили у майданчик для організації різноманітних політичних акцій та зустрічей. Яскравим продовженням таких ось шоу стала «зустріч підприємців промтоварного ринку «7 кілометр» з народним депутатом України Сергієм Гриневецьким (Блок Литвина).

Настрій організаторів (громадської організації «Підприємці Одещини») і учасників зустрічі миролюбним назвати було не можливо. Ще перед її початком у відповідь на прохання кореспондента Радіо Свобода надати  проекти підготовлених резолюцій цих звернень йому почали розповідати про те, як вони не полюбляють мера Одеси і «готові продовжувати справедливу боротьбу з міською владою за свої права». До слова, проекти документів журналіст так і не одержав.

Далі ще більше. Вже у вступному слові перед присутніми у актовому залі адміністративного корпусу промтоварного ринку представник організації «Підприємці Одещини» запевняв їх у наступному: « Ми ніколи не забудемо судових процесів навколо справи «Одеса проти ринку «7 кілометр». Ми добре це пам»ятаємо…»

Другою хвилею тиску на працівників ринку вони вважають поведінку митників. Працівників митниці назвали винними в надто тривалому утримуванні на території Одеського і Іллічівського портів контейнерів підприємців з різноманітним товарами.   

Заступник начальника Чорноморської регіональної митниці Володимир Королевський назвав такі закиди безпідставними. «Щодня, після перевірки митної служби, у вільний обіг в Одесі виходять до двохсот контейнерів з товарами. Така ж кількість в Іллічівську».

Прискіпливість роботи митників пан Королевський пояснив тим, що у багатьох випадках має місце тотальна фальсифікація по кодам, вазі товарів, занижена вартість. «Вже майже два роки в Одесі і області працює Місія ЄС з надання допомоги на кордоні України і Молдови. Вона має польові офіси в Одеському та Іллічівському портах спільно працюючи з працівниками українських прикордонних та митних служб. Наявні аналітичні данні засвідчили, що саме в портах Одеського регіону нехтування законодавством досягло критичної межі. У відповідь на це приймаються адекватні заходи», сказав заступник начальника Чорноморської регіональної митниці.

Народний депутат України Сергій Гриневецький, тим часом, розпочав свій виступ не з реагування на скарги підприємців а з власної оцінки політичної ситуації в Україні влаштувавши справжній політичний лікбез.

На його думку, нинішнє блокування парламенту має безпосередній стосунок до спроб олігархічних кланів влаштувати остаточний розподіл власності та приватизувати коштовні державні підприємства.

Особливо дісталося від одного з провідників Блоку Литвина нинішнім  керівникам в Одеській області. «Коли присилають «временщиків» в Одеський регіон для того щоби одержати квартиру, ділянку, облаштуватися і поїхати… я з цим примиритися не можу».       

Вже підсумовуючи свою політичну доповідь Сергій Гриневецький таки згадав про підприємців. Він заявив, що проблема з тривалим утримуванням в портах регіону контейнерів з товарами стане підставою для обговорення на засіданні парламентського Комітету з питань Національної безпеки і оборони.   

Далі, з вуст інших присутніх, на зустрічі лунали припущення, що конфлікт навколо ринку «7 кілометр» може з «локального» перерости у «всеукраїнський» та навіть припущення на зразок такого  -  «і за сокиру можуть взятися…». 

Генеральний директор Промтоварного ринку «7 кілометр» Віктор Добрянський про проблеми з контейнерами підприємців у своєму підсумковому виступі навіть не згадав. Головною темою його діалогу був судовий процес з мерією Одеси. «8 місяців навколо ринку «7 кілометр» ми спокою не відчуваємо. Сьогодні ціла наша країна і суспільство починають розуміють, що ринок ніколи не був винен навіть п»яти копійок бюджету міста Одеси. Триває рейдерська атака на наше підприємство з метою влаштувати перерозподіл нашого бізнесу. В Одесі все розпочинали з міні-ринків, а завершили нашим великим підприємством…».

Віктор Добрянський заявив, що позови міської ради до промтоварного ринку не є обґрунтованими. «Дотепер не ухвалено жодного рішення на чиюсь користь. Перемога буде точно за нами, бо ми таки дійдемо до Верховного суду і доведемо, що нікому не винні». Натомість, Генеральний директор ринку заявив про готовність сісти за стіл переговорів з керівництвом міста Одеси на тему реконструкції Іванівського шляхопроводу.

 

Ігор Столяров, Одеса



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Кирилл Привезенцев

дворцы Лондона

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: