ТЕМА

Охорона Володимирського собору забила жебрака

20 февраля 2008 | 10:26


Вчора вдень, проходячи повз Володимирський Собор побачив чоловіка, який лежав просто на снігу. Самого його також уже притрусило снігом. Якби це було поза територією церкви, я б і не перейнявся (от такий я байдужий), але біля храму – вирішив все ж поцікавитись.

Чоловік ледве міг говорити – не через алкоголь, а через сильні побої. Це було видно одразу. Він був не в змозі піднятись навіть з моєю допомогою. Виявилося, що так його відлупцювала охорона Володимирського Собору за те, що він жебракував.

Я поганий християнин, і тому все, що зробив – відкупився від людини, якій потрібна була допомога. Сунув йому гроші, пострушував сніг і розпрощався, а чоловіка почало посипати й далі... Снігу тоді було мало, тому до вечора, певно, не засипало. Звісно, і я мудилко, але все одне маю право звернути увагу: в той час у храмі молилися люди (певно, ще й згадували притчу про ближнього)...

Справа в тому, що це не перший випадок. Раніше, з два місяці тому я зробив надзвичайне відкриття для себе і для своїх братів, чому під Володимирським жебраків ніколи немає. Побачив, як якийсь у цивільному штовхав (по-приятельські посміхаючись випадковим перехожим) жебрака на проїжджу частину: "Сука, підар, під машину хочеш??? Щас тєбє буде, сука! Хочеш під машину?" Я занадто зацікавився ними, тому чоловік у цивільному відстав від жебрака. Мене осінило: Володимирський ганяє жебраків.

Мова не про конфесії. І навіть не про той конкретний храм. Біля більшості „солідних” храмів жебраків не зустрінеш (руб за сто даю, що з тієї ж причини). І дійсно, приємніше зайти до храму, коли біля нього тебе не атакує жебрак (чи декілька) з проханням дати на їжу. Але дивно все ж таки.

Християнство починалося з жебраків. В принципі, у цих людей більше шансів потрапити до Раю, ніж в багатьох представників солідних професій (лягавих, суддів, податківців...) Але в результаті, ми ходимо гарні і благородні на літургію, а на території храму здихає жебрак, відлупцьований персоналом того ж храму.

 джерело: Братство



комментарии [1]

20.02.2008 15:12     Сергей Абсолютно не люблю братство но статья правильнаяи икренняя!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Audrey Hepburn

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: