ТЕМА

Міліція з"ясувала, як торгують контрафактною продукцією

20 февраля 2008 | 13:39

На Дніпропетровщині міліцією викрито всеукраїнський центр відеоаудіопіратства


На Дніпропетровщині співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили злочинну групу, учасники якої виготовляли та розповсюджували контрафактну аудіовізуальну продукцію. Восьмеро зловмисників налагодили цілу схему своєї злочинної діяльності: один з співучасників злочинної групи інформував про новинки аудіовізуальної продукції, яка є в нього на реалізації, за допомогою телефону чи каналами електронної пошти. Після цього інший зловмисник робить відповідні замовлення, про що повідомляє третього співучасника, використовуючи аналогічні засоби спілкування. Узгодивши кількість та назви продукції, якою зацікавились безпосередньо збувальники, посередник інформував лідера угруповання про дату отримання вантажу, номер замовлення та кількість відправлених DVD, CD або MP-3 дисків. За отримані на реалізацію диски керівник злочинної спільноти розраховувався з посередником шляхом поповнення його електронної карти грошовими коштами в сумах, еквівалентних доларам США.

Оперативники Держслужби боротьби з економічною злочинністю встановили, що дану карту імітовано в одному з столичних відділень комерційного банку і що вона періодично поповнювалася платежами, які надходили з Сімферополя, Хмельницького, Краматорська, Севастополя, Чернівців, Рівного, Одеси, Дніпропетровська, Миколаєва, Івано–Франківська. Лише за період з серпня по вересень 2007 року картка поповнювалась у Дніпропетровському відділенні комерційного банку дев’ятьма платежами на загальну суму 8888 доларів США.

Встановлено також осіб, які перевозили диски зі столиці за допомогою відомих в Україні фірм-автоперевізників та у подальшому пакували диски у коробоки з поліграфічними обкладинками. Наразі працівникам міліції відомо і про осіб, які безпосередньо збували контрафактну аудіовізуальну продукцію, та місця її реалізації.

Загалом під час документування злочинної діяльності та обшуків у лідера угрупування вилучено 33 тисячі 955 DVD, CD та MP-3 дисків з ознаками контрафактності на загальну суму понад 688 тис. гривень.

Стосовно лідера злочинної групи та решти сімох активних учасників порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203-1 Кримінального кодексу України.

 

ДЗГМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: