ТЕМА

Під тиском автоперевізників ДАІ зменшило свої фінансові апетити

20 февраля 2008 | 16:05

МВС підтримує необхідність змін до чинних правил пасажирських перевезень


Останніми днями представники громадськості, які опікуються пасажирськими перевезеннями, розповсюдили ряд нарікань щодо труднощів для автоперевізників, пов’язаних із практичним застосуванням п.32 постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року та спільного наказу Мінтрансзв’язку та МВС України від 25 травня 2007 року №450/167, які регулюють деякі питання безпеки пасажирських перевезень.

Вивчивши це питання, МВС України внесло пропозиції з цього приводу до Міністерства транспорту та зв’язку України як центрального органу виконавчої влади про те, що не заперечує можливості використання вже переобладнаних автобусів відповідно до чинного законодавства та зареєстрованих у підрозділах Державтоінспекції на маршрутах з регулярним перевезенням пасажирів.

Водночас МВС України не заперечує щодо безкоштовного узгодження підрозділами Державтоінспекції нерегулярних пасажирських перевезень. На сьогодні вимоги згадуваного наказу в частині надання платних послуг за отримання узгодження та спрощення цієї процедури  переглядаються.  Наразі спрощення процедури його отримання здійснюється шляхом максимального скорочення терміну розгляду заяви перевізника та без проведення додаткової перевірки технічного стану транспортного засобу. Планується також надати право видачі дозволів на разові перевезення пасажирів міським та районним підрозділам ДАІ.

На цей час створено робочу групу за участю фахівців МВС України, Мінтрансзв’язку, Мінюсту та автоперевізників з метою напрацювання змін до чинних норм та правил пасажирських перевезень.

ДЗГМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Карпаты

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: