ТЕМА

Ющенко вчерговий раз пообіцяв перемогти рейдерство

20 февраля 2008 | 16:11

Глава держави просить відновити діяльність Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств


Президент України Віктор Ющенко просить відновити діяльність Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Листа відповідного змісту Глава держави направив Прем'єр-міністру України Ю. Тимошенко.

В. Ющенко наголошує, що однією з найбільш актуальних проблем України в економічній сфері є забезпечення належного рівня захисту прав власності. За оцінкою Світового банку, Україна посідає одну з останніх позицій у рейтингу захищеності права власності, а недружні та протиправні поглинання набули надзвичайно широких масштабів.

За словами Президента, позитивним кроком у вирішенні порушених питань стало створення Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств для забезпечення взаємодії органів державної влади у сфері протидії таким явищам, розроблення пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, що регулює корпоративні правовідносини.

Віктор Ющенко зазначає, що у зв'язку зі змінами у складі центральних органів виконавчої влади на сьогодні роботу Міжвідомчої комісії зупинено, що не дозволяє забезпечити належну координацію діяльності органів державної влади при розгляді конфліктних ситуацій у сфері перерозподілу власності.

«Враховуючи зазначене, прошу Вас відновити діяльність Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, надати цій Комісії необхідні повноваження для ефективної боротьби з рейдерством, доопрацювати та внести до Верховної Ради України законопроекти щодо запобігання протиправним поглинанням», – йдеться  у листі В. Ющенка.

Про результати Президент просить інформувати його особисто.

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Доступность правосудия как следствие реформирования украинского судоустройсва.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: