ТЕМА

Фідель Кастро стане комуністичним журналістом

21 февраля 2008 | 12:11

Беззмінний лідер Куби Фідель Кастро залишиться ідеологом кубинського комунізму і шанованим політичним діячем, до порад якого уважно дослухаються, після відходу з поста глави держави, яку він займав протягом 49 років.


У Фіделя більше не буде владних повноважень, проте він залишиться першим секретарем правлячої Компартії і продовжить писати статті, присвячені внутрішнім і міжнародним питанням, і це говорить про те, що в одній з останніх комуністичних країн світу, швидше за все, не відбудеться разючих змін, пише Дело.

Новим лідером Куби, швидше за все, стане брат Кастро Рауль, якому Фідель передав свої повноваження у середині 2006 року, перенісши операцію на кишечнику.

Очікується, що Національна асамблея, парламент Куби, оголосить про призначення 76-річного Рауля Кастро на пост глави держави в ході засідання в неділю.

Відставка Фіделя викликала у його супротивників надії на те, що в країні почнуться зміни, а США закликали Кубу до демократичних перетворень. Проте реакція самих кубинців виявилася стриманою. 

 4post



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

Вот так и живем...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: