ТЕМА

Cуспільному телебаченню - бути?

22 февраля 2008 | 09:08

Андрій Кислинський: Указ Президента передбачає створення в Україні суспільного мовлення протягом 2008 року


Указ Президента України «Про заходи щодо створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення» спрямований на утвердження свободи слова в країні та становлення і зміцнення громадянського суспільства, заявив заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський.

За його словами, розбудова суспільного мовлення – стратегічний пріоритет у діяльності Віктора Ющенка упродовж останніх років. «На жаль, Президент змушений констатувати, що діяльність Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади, які безпосередньо відповідають за здійснення національної інформаційної політики, у питанні створення суспільного мовлення є незадовільною», – зазначив А. Кислинський.

Уряд досі не запропонував концепції створення суспільного мовлення, не визначив реальних термінів його впровадження, не вдосконалив відповідне законодавство. У Глави держави, за словами заступника Глави Секретаріату Президента, складається враження, що суспільне мовлення для уряду – другорядне питання, відкладене у довгу шухляду.

Указ Президента пропонує механізм вирішення цього питання, визначає відповідні завдання та встановлює терміни виконання. «Президент вимагає від усіх уповноважених гілок влади перейти від слів до діла. Протягом 2008 року в Україні має бути створено суспільне мовлення», – наголосив Андрій Кислинський.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крым. Бакальская коса.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: