ТЕМА

В Донецке арестовано свыше 2,4 млн. грн., изьято еще 1,6 млн. налички

25 февраля 2008 | 17:39

«Тіньові бухгалтерки» з Донецька провели через незаконний конвертаційний центр майже 300 мільйонів гривень


Працівники УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області викрили організоване злочинне угруповання, учасники якого створили «конвертаційний центр», що діяв у місті Донецьку, й займалися мінімізацією податку на додану вартість. За три роки його існування, за даними оперативників УБОЗ,  через його рахунки пройшло майже 300 мільйонів гривень. Організатором та активними учасниками злочинного угруповання були… жінки. Злочинна схема була наступною: використовуючи реквізити та розрахункові рахунки кількох спеціально створених ТОВ, «тіньові бухгалтерки» занижували вартість імпортованої продукції для ухилення від повної сплати митних платежів. У подальшому через утворені «транзитні» фірми зловмисниці піднімали ціну до ринкової та забезпечували видатковою документацією товар, який у подальшому реалізували за готівку. За подібні операції жінки отримували 5% від суми угоди. Ще півтора відсотка від оборудки заробляли вони на «транзиті» коштів через рахунки фіктивних підприємств. І це - без надання послуг із незаконного переведення грошей у готівку.

У ході слідчо-оперативних заходів на 14 рахунках фіктивних фірм «конверту», відкритих у трьох комерційний банках, накладено арешт майже на 2,4 млн. гривень. Ще майже 1,6 млн. готівкою вилучено в офісах та у помешканнях учасниць ОЗГ.

Стосовно зловмисників Донецька обласна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Инвер Измайлов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: