ТЕМА

Молдова готова допомогти Одесі з прийомом матчів ЄВРО 2012

28 февраля 2008 | 10:04

Про це під час зустрічі з мером Одеси сказав Надзвичайний і Повноважний Посол республіки Молдова в Україні Сержіу Статі.


Він назвав значною подією той факто, що саме Одеса є серед міст, які будуть приймати матчі Чемпіонату Європи.

«Ми не лише сусіди, але і справжні друзі. Відповідно, ми вболіваємо за Одесу і готові допомогти», сказав пан посол.

Попередньо домовлено, що муніципалітет Одеси підготує відповідні пропозиції, які можливо було б обговорити  з економічними агентами Молдови. Йдеться перш за все про ймовірне інвестування проектів будівництва автошляхів, готелів, реконструкція комунального господарства.

Едуард Гурвіц висловив подяку за готовність молдовської  сторони до співпраці і відзначив важливість побратимських взаємин між Одесою і Кишиневом.

Посол Молдови в Україні відзначив зміни на краще, які сталися в Одесі за останній час. «Я побачив, що міське керівництво дбає про рідне місто».

У відповідь на це Едуард Гурвіц зазначив, що вже найближчим часом в Одесі мають прийняти Генеральний план розвитку, «навколо якого тривають серйозні дебати». Він висловив задоволення з приводу того, що одесити беруть найактивнішу участь у обговоренні запропонованого проекту документу. «Допущені помилки будуть виправлені. Генплан визначає шлях розвитку Одеси на найближчі 25 років».

Мер Одеси зазначив, що муніципалітету Одеси, для розробки Генерального плану розвитку, довелося звернутись за допомогою до Київгіпрограду. «Нажаль, Одесгіпроград був знищений, викуплений… Фахівці були викинуті з власного приміщення. Це була негарна історія. Хоча ми дуже хотіли щоби Генплан робили одесити, але його довелося робити киянам», підкреслив Едуард Гурвіц.

Заступник міського управління архітектури і градобудівництва Марат Касімов працював у одеській філії інституту  Одесагіпроград майже п»ять років. В інтерв»ю Радіо Свобода він повідомив, що після перетворення інституту у відкрите акціонерне товариство «Одесцівілпроект» була проведена приватизація його приміщень розташованих в районі Грецької площі. «Саме після приватизації Одеський інститут гіпроград втратив приміщення. У його нинішньому офісі майже не лишилося фахівців з якими можна було б вести мову про розробку Генерального плану», сказав Марат Касімов.      

Як відомо, нині у приміщеннях колишнього інституту «Одесагіпроград» розміщені офіси бізнесмена та лідера обласної організації партії Народний Союз «Наша Україна» Олексія Козаченка.

Ігор Столяров, Одеса



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Гімнастка Ольга Сганзерла (Італія) виконує вправу з мячем серед юніорів під час XV Міжнародних змагань з художньої гімнастики «Кубок світу-2007»- «Кубок Дерюгіної» в Києві в неділю, 18 березня 2007 р. У вправах з мячем Сганзерла зайняла 2-е місце. В турнірі брали участь спортсменки з 40 країн світу. Фото Олександра Синиці

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: