ТЕМА

Ющенко поговорив про контрабанду й "взяв на контроль"

11 марта 2008 | 20:00

Глава держави позитивно оцінює роботу правоохоронних органів у боротьбі із контрабандою в останні два місяці. На цьому наголосив на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України - Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Ігор Пукшин після завершення наради з питань протидії корупції в митних органах, що відбулася сьогодні вранці під головуванням Президента України. Він звернув увагу, що питання боротьби з контрабандою Президент України триматиме на персональному контролі.


І. Пукшин повідомив, що Президент доручив Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі провести перевірку законності закриття кримінальних справ за фактами контрабанди на суму понад 300 тис. грн., що були порушені протягом 2005-2007 років.

Заступник Глави Секретаріату Президента також зауважив, що завдяки скоординованим діям правоохоронних органів надходження до бюджету від митних платежів вдалось збільшити на 142%.

У свою чергу, тимчасово виконуючий обов'язки голови СБУ Валентин Наливайченко підкреслив, що спецоперація з протидії контрабанді «Цунамі» продовжуватиметься. «За підтримки Президента ми підемо на досить нестандартні рішення, і найближчим часом буде посилена складова взаємодії між Держмитслужбою і СБУ. Будуть створені спеціальні підрозділи і спеціально уповноважені радники від Держмитслужби негайно будуть включені до наших аналітичних і оперативних груп, які працюють саме в рамках операції «Цунамі». Вказівка Президента чітка: операція «Цунамі» повинна тривати, і зупиняти ми її не будемо», - сказав В. Наливайченко.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив на брифінгу, що за останні два місяці було порушено близько 80 кримінальних справ у сфері боротьби з контрабандою і порушенням митних правил. «Сьогодні на нараді я доповів Президентові про те, що між керівниками правоохоронних органів, митниці у боротьбі із контрабандою є повна взаємодія, ми виконуємо те доручення, яке отримали раніше від Глави держави», - сказав Генпрокурор.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Непал. Праздник

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: