ТЕМА

Луценко рубанув бабла з посла піндосів

14 марта 2008 | 17:26

Юрій Луценко та Вільям Тейлор підписали угоду про надання Україні 4,8 мільйона доларів США на вдосконалення правоохоронної діяльності


Сьогодні в МВС України Міністр внутрішніх справ  Юрій Луценко та Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор підписали протокол №5 до Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки щодо допомоги з правоохоронних питань від 9 грудня 2002 року. Угода передбачає надання технічної допомоги урядом США у розмірі 4,8 мільйона доларів США, спрямованої на вдосконалення правоохоронної діяльності і  зміцнення верховенства права в Україні.

- Підписання цього документу сприятиме виконанню практичних заходів у боротьбі зі злочинністю, підвищенню кваліфікації працівників системи правоохоронних органів України, збільшенню кількості успішно розслідуваних кримінальних справ, захисту прав та законних інтересів громадян, - зазначив під час зустрічі Юрій Луценко.

Міністр також поінформував гостей про роботу, яка була здійснена з виконання перших чотирьох Протоколів. Зокрема, були проведені тренінги для працівників органів внутрішніх справ з питань антикорупційної діяльності, боротьби з наркозлочинністю, підготовки фахівців у сфері інформаційних технологій та експертно-криміналістичної служби.

Інформуючи членів американської делегації про роботу МВС у  боротьбі з корупцією, Юрій Луценко повідомив, що в складі Головного управління боротьби з організованою злочинністю створено на правах управління антикорупційне бюро, яке займатиметься викриттям злочинів, скоєних високопосадовцями. Оскільки злочини такої категорії розслідує прокуратура, на сьогоднішньому етапі за чинного законодавства важливо максимально ретельно підходити до  збирання доказової бази, документування фактів корупції та хабарництва в особливо великих розмірах людьми, які обіймають високі  посади

Сума, передбачена цією угодою, майже вдвічі перебільшує американський внесок у розвиток правоохоронної системи в Україні, зроблений у 2007 році (2,5 мільйона доларів). Вільям Тейлор висловив сподівання, що проекти, про які йдеться в угоді, допоможуть Україні  привести свою систему кримінального судочинства, у тому числі й Міністерство внутрішніх справ відповідність до європейських норм і стандартів, що є передумовою інтеграції нашої держави до Європейського Союзу. Окрім посилення боротьби з корупцією, угода також передбачає допомогу в питаннях протидії торгівлі людьми, кіберзлочинності, наркозлочинності тощо

Нинішня угода є частиною багаторічної програми, що коштує мільйони доларів і призначена допомогти уряду України зміцнити правоохоронний сектор як ключову структуру демократичного устрою, відповідно до зобов'язань України перед Радою Європи, а також має сприяти правоохоронній співпраці між двома нашими країнами, - наголосив пан Посол.

Вільям Тейлор відзначив ефективну роботу експертно-криміналістичної служби, зокрема наголосив, що завдяки професіоналізму експертів вдалося встановити злочинця, якого наразі передано до США. Також пан Посол позитивно відізвався про роботу служби боротьби з економічною злочинністю, підрозділів  боротьби з торгівлею людьми та інших.

У зв‘язку зі зростанням кількості злочинів проти іноземців, у ході зустрічі було обговорено й питання протидії расизму та ксенофобії в Україні. Юрій Луценко наголосив, що в МВС нещодавно створено спеціальний підрозділ у складі Департаменту карного розшуку, який займається питаннями протидії таким злочинам.

- Мушу визнати офіційно, що нині в Україні, особливо в Києві, є расовонетерпимі підліткові групи, - сказав Міністр. - На сьогодні в столиці в поле зору правоохоронців потрапило понад півтисячі членів так званого скіндхедського руху, які радикальним чином висловлюють свою нетерпимість до громадян інших держав.

І хоча переважна більшість грабежів, розбоїв, хуліганств носять побутовий характер (та й рівень розкриття злочинів проти іноземців значно вищий, ніж проти українських громадян), питання протидії злочинності на расовому грунті залишається гострим. Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом на урядовому рівні буде обговорено програму  створення спеціального доброзичливого клімату у ставленні до іноземців.  Особливо актуальним вирішення цього питання є у контексті підготовки до Євро-2012, коли в Україну прибудуть подивитися футбольне видовище уболівальники з багатьох країн світу.

ДЗГ та МД МВС України

Фото Олександра Косарєва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: