ТЕМА

УБОЗ-івці накрили податківців

17 марта 2008 | 09:45

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю Житомирської області та прокуратури викрили організоване злочинне угруповання, через фіктивні підприємства якого пройшло 1,9 мільярдів гривень.


Учасники   цієї організованої злочинної групи налагодили схему ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах. Зловмисники мали корумповані зв’язки в податкових органах.
Як з’ясували оперативники УБОЗ, протягом 2006-2008 років угруповання  створило низку фіктивних підприємств, через які пройшло майже 1,9 мільярдів гривень. Внаслідок уникнення сплати ПДВ до бюджету, за мінімальними  підрахунками, не надійшло 57 мільйонів гривень.

За матеріалами УБОЗ в Житомирській області прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем працівниками правоохоронних органів) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

П’ятьох учасників організованої злочинної групи затримано відповідно до статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України, до обрання судом міри запобіжного заходу. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи щодо з’ясування інших осіб, причетних до діяльності організованого злочинного угрупування.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Самые длинные челны - у русских. Яхта "А" российского бизнесмена Андрея Мельниченко пришвартовалась в порту Осло на пути в Берген. Ее стоимость - 300 млн долларов.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: