ТЕМА

ВР підтримала зміни з боротьби з порушеннями на дорогах

20 марта 2008 | 18:32

Верховна Рада України в першому читанні ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».


Зазначений законопроект представив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко  як першочерговий, що розглядається в парламенті за поданням Президента України. Як зазначив Міністр, «ціна цього Закону – життя людей». Адже щороку в Україні збільшується кількість громадян, загиблих в дорожньо-транспортних пригодах. Так, якщо 2001 року ДТП забрали життя шести тисяч людей, то минулого року ця цифра зросла до 9,5 тисяч. Цього року завдяки вжитим заходам МВС України вдалося дещо стабілізувати ситуацію на автошляхах. Зокрема, збережено життя 273 людей – саме на стільки менше загинуло цього року на автошляхах держави порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На переконання Юрія Луценка новий закон сприятиме реалізації принципу рівності та соціальної справедливості на автошляхах і зробить покарання за порушення Правил дорожнього руху невідворотними. Серед запропонованих нововведень – запровадження бальної системи штрафів, відео та фото фіксації порушень Правил дорожнього руху. Також законопроектом передбачено не лише посилення відповідальності за порушення ПДР, а й створення дієвої системи профілактики аварійності, правового виховання водіїв та пішоходів, підвищення якості підготовки водіїв, запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизмові.

 
ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Индия, Каджурахо, храмы Камасутры

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: