ТЕМА

Ющенко політав на винищувачі. Шкода, що підводних човнів в нас немає

29 марта 2008 | 10:35

Президент здійснив ознайомлювальний політ у складі екіпажу винищувача Су-27


Президент України Віктор Ющенко здійснив ознайомлювальний політ у складі екіпажу винищувача Су-27 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ. Політ тривав 35 хвилин. За штурвалом літака, на якому знаходився Президент України, був заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України - начальник авіації, Генерал-майор Василь Нікіфоров.

Розповідаючи, на прохання журналістів, після польоту про свої враження, Глава держави високо оцінив можливості цього літака. «Я відчув надзвичайно керовану машину, мені здавалося, що всі елементи вона виконувала дуже слухняно, класично. Ніяких незручностей не було», - сказав Президент.

Віктор Ющенко підкреслив, що цей літак є першокласним. «Це одна із машин, яку сьогодні має на озброєнні українська армія. Вона є першокласною сьогодні, хоча, безумовно, потребує колосальних вкладень», - підкреслив він.

Глава держави відзначив важливість підвищення престижу професії льотчика у нашій державі. «Ми як нація повинні по-іншому подивитись на професію льотчика, на те, що він робить, врешті-решт, зробити хвалу тим льотчикам, які сьогодні є в Україні і захищають нас кожен день. Наш спільний обов'язок - підняти проекти, які підтримують емоції, дух армії та і в цілому українське суспільство», - підкреслив Президент.

Віктор Ющенко також зазначив, що проект «Український сокіл» повинен бути відновлений. «Ми повинні відтворити цей проект. Я дуже добре розумію, наскільки це важливо і думаю, що військовий бюджет-2008 починається з проекту відновлення «Українських соколів», - сказав Глава держави.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Игорь Поддубный

Сцена, собранная для выступлений артистов и политиков в Харькове 29 сентября. К началу концерта ошибка в надписи была исправлена. Но осадок остался...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: