ТЕМА

В обмін ан вступ до НАТО США обіцяють нам зону вільної торгівлі

01 апреля 2008 | 13:53

Україна і США підписали «Дорожню карту» двосторонніх відносин


Україна і США підписали «Дорожню карту» двосторонніх відносин. Підпис під документом поставили співголови Міжвідомчої координаційної групи: з української сторони - Перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій, з американської сторони - Помічник Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніел Фрід.

«Для нас дуже важливим було сьогодні підписання «Дорожньої карти» відносин між Україною і Сполученими Штатами Америки, яка на два роки визначатиме, по суті, наш прикладний план дій», - сказав Віктор Ющенко на прес-конференції після закінчення українсько-американських переговорів.

За його словами, цей комплексний документ чітко визначає пріоритети нашої взаємодії у багатьох сферах - від політичного діалогу і до екологічної безпеки. Зокрема, одним із них є активне сприяння розширенню контактів між громадянами двох держав на всіх рівнях. З цією метою мають бути розроблені відповідні державні і недержавні програми.

Віктор Ющенко нагадав, що у рамках державного візиту Джорджа Буша до України підписано важливу міжурядову угоду про торговельне та інвестиційне співробітництво.

«Вона закладає необхідний фундамент для підготовки і початку в осяжному майбутньому переговорів про створення зони вільної торгівлі між нашими країнами», - упевнений Глава держави.

Він додав, що не менш важливе значення має підписана в ході візиту пана Президента Джорджа Буша рамкова угода про співробітництво у дослідженні та використанні космічного простору в мирних цілях, яка відкриває нову перспективу для взаємодії в галузі високих технологій.

ДОВІДКА
На розвиток Спільної заяви Президентів України та США від 4 квітня 2005 року за ініціативи Віктора Ющенка, підтриманої Джорджем Бушем, у 2007 році українська сторона підготувала проект нового документа пріоритетних напрямів двостороннього співробітництва у вигляді «Дорожньої карти».
В основу «Дорожньої карти» покладено стратегічні пріоритети розвитку двосторонніх відносин на ближчу перспективу в політичній, безпековій, торговельно-економічній, енергетичній та гуманітарній сферах, а також у галузі науково-технічного та військового співробітництва.
Підписання «Дорожньої карти» у ході державного візиту в Україну Президента США Дж. Буша сприятиме подальшому поглибленню відносин стратегічного партнерства між нашими державами.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Карпаты

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: