ТЕМА

Керівництво ВАТ «Ленінськакузня» стверджує що не викине мешканців гуртожитку на вулицю

03 апреля 2008 | 14:48

ВАТ «Ленінськакузня», проводячи реконструкцію гуртожитку, надав всім мешканцям аналогічне умовам проживання житло


Як повідомляла "ТЕМА" раніше із посиланням на об"єднання "Збережи старий Київ", за планами керівництва ВАТ "Ленкузня" сьогодні мало відбутися примусове виселення робітників заводу з гуртожитку заводу - без надання іншої житлової площі. Проте, керівництво "Ленкузні" стверджує протилежне. Нижче - текст, надісланий для розповсюдження ЗМІ.

Сьогодні флагману вітчизняного суднобудівництва - заводу «Ленінська кузня» понад усе потрібні кваліфіковані кадри, насамперед, зварники і судноскладальники. Втім, в  Києві не вистачає кваліфікованих фахівців, що є причиною запрошення молодих робітників з інших міст.

 

Підприємство здійснює політику надання своїм працівникам соціальних гарантій, цивілізованого тимчасового житла, безкоштовного медичного обслуговування заводською поліклінікою, надання пільгових цін на харчування у заводській cтоловій, доступної бази відпочинку. Комплекс цих заходів є найпереконливішими аргументами, які можуть затримати вахтового робітника у місті.

 

Виходячи із головної необхідності безперебійної роботи заводу - збереження робочих місць, свого часу, місту було віддано левову частку заводських об’єктів соцкультпобуту, аби якісно утримувати на балансі підприємства гуртожитки, які б забезпечували житлом тимчасово працюючих на заводі фахівців.

 

Ситуація з гуртожитком по вул. Сурікова, 5, є банальною спробою заробити мільйони декількома ділками, що прикриваються псевдоопікуванням над умовами проживання колишніх працівників. Незважаючи на те, що з кожним без виключення мешканцем гуртожитку адміністрація заводу мала розмову і пропонувала адекватні умови вирішення питань, ініціатори скандалу підбурюють та навмисно вводять їх в оману. Це спричиняє проблеми для всього колективу заводчан, наносить шкоду діловій репутації заводу.

 

До відома: гуртожиток по вул.Сурікова,5 був обраний для тимчасового проживання найважливіших для підприємства працівників, через те, що він був, по-перше - найменше заселений, а по-друге - найбільш потребуючий ремонту. Крім того, набутий досвід вимагав компактно поселити тимчасових працівників, оскільки більшість мешканців двох інших гуртожитків – сімейні працівники заводу, чим й обумовлювався підхід.

 

Для того, щоб вирішити питання з початком ремонту гуртожитку на  вул. Сурікова, 5,  усім   без  винятку його мешканцям (як тим, що мали право тимчасового проживання, так  і  тим,  що  його  давно  втратили  і за рішенням  суду  повинні звільнити житло)  були  запропоновані  аналогічні  умови проживання в гуртожитках за адресами  вул. Хоріва, 33/35  та  вул. Старовокзальна, 14/16. Розселення в центральних частинах міста – на площі Перемоги і Подолі було запропоновано усім бажаючим.

 

Таку пропозицію прийняла і переїхала до нової оселі багатодітна сім’я Зубець О.О.  Сім’ї - Васьківських, Максименко, Кухарчук, Хижняк за допомогою заводу вирішили свої житлові проблеми. Інші сім сімей виїжджають найближчим часом. Завод, маючи рішення суду про виселення без права надання іншого житла, на протязі трьох років терпляче умовляв мешканців прийняти нові житлові умови. Наприклад, Щербині  Л.П. з трьома   дітьми, сімї Ситайло пропонувалась  аналогічна площа на Хоревій, 33/35, сімї Корпана О.Є – на  Старовокзальній, 14/16.

 

Проте, дехто відмовився обговорювати ситуацію, складаючи між собою плани приватизувати площу, яка взагалі не підлягає приватизації.

 

У  ситуації, що склалася, керівництво заводу дотримується всіх етичних норм поведінки і стоїть на позиції того, що, всі бажаючі мешканці гуртожитку   по   вул. Сурікова, 5 (тобто   всі,   що  мають і не мають права тимчасового проживання), зателефонувавши начальнику ЖЕКу заводу,  мають можливість укласти договір і до кінця дня безкоштовно переїхати в  нове відремонтоване помешкання.

 

Ми закликаємо всі об’єктивні ЗМІ не піддаватися на провокацію, що спрямована на дискредитацію ділової репутації заводу «Ленінська кузня» і принципово не брати участь в цій спробі маніпулювання громадською думкою.

                                                   

 

    Адміністрація ВАТ «Завод «Ленінська кузня»



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Ultra Music Festival 2012. Photo by Rutger Geerling

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: