ТЕМА

Контрабандне "вікно" на кордоні кришували правоохоронці

07 апреля 2008 | 11:21

На Харківщині викрито потужний канал контрабанди та перевалочну базу контрабандистів, яку, імовірно, «кришували» правоохоронці



    У Харківській області працівники відділу з обслуговування Південної залізниці Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України на залізничному транспорті спільно з працівниками Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України викрили потужний україно-російський контрабандний канал та у перевалочну базу контрабандистів.

    За даними оперативників, зловмисники налагодили міжнародний контрабандний канал перевезення товарів виробництва Китаю та Гонконгу до Російської Федерації. З Одеси контрабанда доправлялася залізницею та вантажівками,  у Харківську область у перевалочний пункт. На теріторії промислової бази «Агромаркет»,  розташованої в 20 км. від митного посту «Козача Лопань», товар завантажували у невеликі автомобілі-буси (переважно УАЗ) та доправляли до Російської Федерації. Звідти машини поверталися з іншим контрабандним товаром, в тому числі російського виробництва.

    Під час огляду бази контрабандистів працівники міліції виявили п’ять вантажівок. В них, зокрема, знаходилось: 25 тон товарів народного споживання китайського виробництва, тюки з білизною виробництва Гонконгу, коробки з автомобільними дзеркалами виробництва РФ. Крім цього правоохоронці знайшли в ангарі 41 гральний автомат іноземного виробництва, ще 22 баули з білизною, близько 300 одиниць запчастин до автомобілів російського виробництва, зокрема, редуктора для вантажівок, та 20 коробок з автомобільними дзеркалами, також виробництва РФ.

    Орієнтована сума вилученого дорівнює  5 млн. гривень

    Служба внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України наразі перевіряє причетність до викритого каналу контрабанди та бази контрабандистів окремих працівників правоохоронних органів.

    

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: