ТЕМА

В Одесі як завжди: бєзпрєдєл

10 апреля 2008 | 10:26

Слідчі Ревенко та Гаврилюк скоїли злочини проти професійних прав адвоката Агєєва


9 квітня адвокат Віктор Агєєв звернувся до Генерального прокурора України з вимогою порушити кримінальну справу щодо фактів цинічного порушення професійних прав адвоката і права його клієнтів на захист. За словами самого Агєєва прокуратура Одеської області на відповідні заяви не реагує.

Слідчим управлінням ГУМВСУ в Одеській області щодо Гранкіної Н.Г., Гранкіна П.П. та інших осіб розслідуєься кримінальна справа за ч. 4 ст. 190 КК України. На думку слідства злочин полягав в тому, що Гранкіна Н.Г., Гранкін П.П. та інші безпідставно діяли від імені ТОВ «Інтвей Україна» і продавали «потерпілим» начебто послуги корпорації «Інтвей», але гроші насправді привласнювали. Адвокатом Агєєвим були представлені документи від ТОВ «Інтвей Україна» та «Інтвей Ворлд Корпорейшн», які повністю спростовують викладене в обвинуваченнях і підтверджують, що обвинувачені правомірно використовували торгівельну марку "Інтвей" і отримані кошти не привласнювали, а переказували в компанію. Втім, така діяльність захисника викликає обурення в слідчих.

Щоб перешкодити законній діяльності адвоката слідчі Слідчого управління ГУМВСУ в Одеській області Гаврилюк та Ревенко винесли постанови про недопущення адвоката в якості захисника в кримінальній справі. В самих постановах вказано, що адвокату відмовлено в допуску в якості захисника обвинувачених Гранкіної та Шарапової, оскільки обвинувачений Гранкін, якого адвокат вже захищає в кримінальній справі, відмовляється давати показання. Більше того, слідчий Гаврилюк погрожуючи застосуванням сили озброєних співробітників міліції, змусив адвоката залишити приміщення слідчого управління, в той час коли слідчі здійснили незаконне затримання Наталії Гранкіної. Затримання здійснене без жодних правових підстав, з порушенням права на захист. Затримана утримувалась під вартою більше максимально допустимих за ст. 29 Конституції семідесяти двох годин.

04.04.2008 р. Апеляційний суд Одеської області виніс ухвалу, якою обрав щодо Н.Гранкіної підписку про невиїзд, в постанові було прямо зазначено що підстав утримувати її під вартою немає і вона підлягає звільненню з СІЗО. В цей же день на виході з воріт СІЗО її схопили співробітники УБОЗ і повезли до слідчого Гаврилюка, де утримували її незаконно. В цей час до слідчого управління прибув адвокат Агєєв, але варта не пропустила його в слідче управління, посилаючись на наказ слідчого Гаврилюка не пропускати в слідче управління саме адвоката Агєєва. Тобто, м’яко кажучи, начхавши на рішення Апеляційного суду Одеської області, слідчі знову помістили Наталію Гранкіну в ізолятор тимчасового тримання.

Незважаючи на те, що в неї внаслідок незаконних дій слідчих та УБОЗу стався гіпертонічний криз, намагаючись приховати свої злочини, співробітники міліції заборонили лікарям швидкої допомоги госпіталізувати Гранкіну в лікарню і продовжували утримувати її в ізоляторі.

07.04.2008 р. її привезли в Приморський районний суд Одеси для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою, незважаючи не те, що питання запобіжного заходу і можливості її тримання під вартою було вже вирішено Апеляційним судом. Суд буквально окупували озброєними співробітниками спецпідрозділу "Сокіл" і оперативниками УБОЗу, які намагалися тиснути на суд. Втім, суд вирішив дозволити госпіталізацію обвинуваченої до лікарні, і відмовив в наданні санкції на арешт. Але це не стримує співробітників міліції, які відчуваючи свою безкарність, знову намагаються заарештувати Н.Гранкіну та її чоловіка П.Гранкіна.

Такі брутальні порушення професійних прав не спостерігались навіть в найгірші часи "кучмізму" Тобто те, що зараз дозволяють собі співробітники очолюваного Луценком МВС не дозволяли найнахабніші слідчі за часів "злочинного режиму". Адвокат Агєєв звернувся до Генерального прокурора України з вимогою порушити щодо слідчих кримінальну справ за фактом недопущення захисника і інших порушень прав його підзахисних, і до Міністра Внутрішніх справ з заявою про звільнення з посад слідчих Ревенко та Гаврилюка. Також адвокат направив заяву Президенту України з проханням вжити відповідних заходів для припинення злочинної діяльності співробітників ГУМВСУ в Одеській області. Інформаційна довідка по справі опублікована на веб-сайті http://ageyev.com/cases/intway/2008-04-08-dovidka.htm

Документи по справі знаходяться на http://ageyev.com/cases/intway/

Ця публікація висловлює правову позицію адвокатів у справі в зв’язку з наданням юридичної допомоги згідно з законом (ст. 10 Закону України «Про адвокатуру»)



комментарии [3]

02.06.2008 20:04     ТЕМА А вот вы бы не хотели развернуто свои мысли изложить - в форме статьи? Обязательно опубликуем. Есл не хотите ставить фамилию - можно подписаться псевдо. Главное, чтобы написано было по делу, как в вашем комментарии.
02.06.2008 17:47     Subcomisar de politie А вообще не ту страну назвали Гондурасом. Эта разнузданная, космическая по масштабам, апокалипсическая коррупция доведет до гибели государства и общества. Все суета сует. Все никак не нажрутся, думают, что они бессмертны. А ведь все подохнут, никто не вечен на Земле (и коррупционеры, взяточники, беспредельшики ломом подпоясанные и праведники) и превратятся в вонючий прах. Так зачем, люди!!! нужна это мелко бесовская суета !?
02.06.2008 17:39     Subcomisar de poliţie Я сам раньше служил в УБОП УМВД в Одесской области начальником отделения в 1994-1995 годах.Могу только посочувствовать адвокату Агееву, которого я знаю и морально его поддержать. Это типичный и полный беспредел. Такие понятия, как законность и УБОП на Украине, а в частности в Одессе несовместимы. Если в УБОП УМВД в Одесской области и были элементы законности, то соблюдались они субъективно благодаря действиям отдельных немногих личностей, например таких как я. А вообще УБОП погрязло в колоссальной по размерам и системной коррупции - это основная причина беспредела, который творят опера из УБОП и следователи из СУ ГУМВД.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

фото Wichai Taprieu. 7-летняя панда по имени Lin Hui из зоопарка Chiang Mai в Таиланде со своим двухдневным отпрыском.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: