ТЕМА

Сільські вісті" відправили Луценка у відрядження

12 апреля 2008 | 17:37

Щоб перевірити факти, викладені в критичній публікації газети «Сільські вісті» про роботу міліції Золотоніського району, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко здійснив робочу поїздку на Черкащину.


Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко здійснив робочу поїздку на Черкащину. Приводом для відвідання цієї області став критичний матеріал про роботу Золотоніського міськрайвідділу внутрішніх справ, опублікований в газеті «Сільські вісті» під авторством Степана Колесника. Для перевірки викладених журналістом фактів разом з Міністром на Черкащині побував і начальник Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України Василь Слободяник.

Під час робочої наради з особовим складом Золотоніського міськрайвідділу внутрішніх справ, у якій також взяв участь і начальник Управління МВС України в Черкаській області Микола Каплій, Міністр зазначив, що сьогоднішня розмова для працівників Золотоніської міліції є своєрідним Рубіконом, після якого або в них розпочнеться нове життя, або на їхні посади прийдуть чесні та самовіддані правоохоронці. Хоча вже сьогодні Юрій Луценко оголосив дисциплінарні стягнення, як керівництву Золотоніського міськрайвідділу міліції, так і деяким їхнім керівникам з обласного управління МВС України. Зокрема, неповну посадову відповідність оголошено начальнику Золотоніського МРВ, який, на думку Міністра, «не зміг створити в колективі та районі стосунки, в яких би дійсно Закон був один для всіх».

Юрій Луценко відзначив, що буде вживати всіх необхідних заходів, щоб викорінити в роботі міліції такі негативні риси, як чванство, безвідповідальність та запобігти знущанню над людьми. За всіма фактами, наведеними в критичній публікації газети, Міністр дав доручення  провести службові розслідування та в стислі терміни доповісти результати.

Також у Золотоноші Юрій Луценко провів прийом громадян, що передував нараді з особовим складом. Протягом чотирьох годин  до Міністра звернулися понад шістдесят мешканців цього району. Після розмов з людьми Міністр дійшов висновку, що найбільш суттєві проблеми в роботі міліції Золотоноші – це незадовільна робота слідства, зокрема неприйнятні та протизаконні методі, які нерідко використовуються у проведенні розслідувань та отриманні зізнань, а також безвідповідальна робота деяких дільничних, які «розпускаючи руки», вважають, що держава дозволить їм перейти межу Закону.

         На думку Міністра, службові перевірки, що будуть проведені за  фактами, викладеними в критичній публікації газети «Сільські вісті», матеріалах місцевих засобів масової інформації та зверненнях громадян мають стати сигналом для несумлінних працівників органів внутрішніх справ в інших регіонах держави.

 

         Сьогодні Юрій Луценко також побував у селі Суботів Чигиринського району, де разом з головою Черкаської обласної державної адміністрації Олександром Черевком та ієреєм Володимиром Гладковським взяв участь у Весняній толоці з озеленення та благоустрою території навколо Іллінської церкви та історичного комплексу «Замчище Богдана Хмельницького».

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Stephen Alvarez

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: