ТЕМА

В Києві відтепер стане менше проблем у власників "крутих тачок"

14 апреля 2008 | 12:24

Столичною міліцією затримано групу автошахраїв, які «розводили» любителів престижних іномарках


Працівниками карного розшуку Деснянського райуправління столичної міліції у взаємодії з іншими службами затримано організовану групу, члени якої тривалий час займалися незаконними заволодіннями на території Києва автомобілями престижних марок.

Троє молодих людей, 25-27 років,  втілили в практику злочинну схему, яка давала їм немалі прибутки. До речі, два з них уже мали за плечима судимість за вчинення аналогічного злочину – притягалися до відповідальності згідно з ч.2. ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортними засобами.

Злочинці підшуковували рекламу у засобах масової інформації та згодом купували нерозмитнені автомобілі за низькою ціною. Використовуючи реквізити придбаного авто, виготовляли на нього підроблені документи, зокрема, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу? та державні номерні знаки. 

Далі зловмисники знову зверталися до послуг рекламних засобів масової інформації, але тепер вже для того, щоб розмістити повідомлення про продаж машини. Поруч з цим виготовляли дублікат ключів на автомобіль, який залишали собі.  Знайшовши покупця, швиденько продавали машину за досить пристойну ціну.

Попрощавшись з новими власниками авто, шахраї з поля зору їх не випускали, а відслідковували місця стоянок проданих автомобілів. Далі, використовуючи дублікат ключа, крадії незаконно заволодівали машиною.

На сьогодні зловмисників викрито у вчиненні 6 викрадень машин. Все це престижні іномарки: два «Мерседес-Бенц», два «БМВ-525», «Тойота Камрі», «Тойота Корола». Одну з машин - автомобіль «БМВ-525», викрадений у березні,  вилучено у злочинців під час обшуку на території гаражно-будівельного кооперативу в столиці.

Наразі зловмисників затримано. ГУ МВС України в м. Києві проводиться перевірка на можливу причетність учасників злочинної групи до скоєння аналогічних злочинів на території Києва та інших регіонів.

 ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Yousuf Karsh. Уинстон Черчиль

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: